Pro pí.Jiřinku, zúčtování daně studenky

• (neregistrovaný)

8. 2. 2006 10:28

Prosím když teď už vím, že jsem zúčtovala roční daně studentce a neměla jsem, protože si měla sama podat daňové přiznání za rok 2003 a 2004, co vše musím udělat, abych to napravila?

Vystavím jí ve firmě potvrzení, kde uvedu, že jí bylo provedeno vyúčtování roční daně a vrácený přeplatek, vrátím jí potvrzení od ostatních firem. Studentka si podá vlastní daňové přiznání. Započte si ve svém daňovém přiznání již přijatý přeplatek?

Budeme muset teď ve firmě přeplatek, který jsme jí chybně vrátili, poslat na účet finančního úřadu? Nebo jí budeme muset nahlásit na její finanční úřad podle bydliště a oni jí vyzvou k vrácení přeplatku?

Budeme muset odevzdat opravné vyúčtování daně z příjmů FO za rok 2003 a 2004 nebo tuto vratku uvést ve vyúčtování za rok 2006?
    Moc děkuji za pomoc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2006 17:47

AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

Re: pro pí.Jiřinku, zúčtování daně stude
      Protože od 2003 a 2004 uplynulo více než 12 měsíců, nemůžete to již u ní provést srážkou nebo proúčtováním(dodaněním), které by Vám mohla vrátit. Jinak to nevidím, než pořídit si kopie těch potvrzení od ostatních firem a jí je vrátit , vystavit potvrzení o příjmech u Vás, kolik jí bylo vráceno(je dole v potvrzení), ona musí započíst co dostala.Současně bych poslala oznámení na přísl.FÚ,že bude podávat dodatečně.Jestli po Vás budou chtít ten přeplatek nevím, ale zřejmě ano, opravné zúčtování se dělat nemůže ,když nebudete u Vás nic dosrážet, jen až Vám event.předepíše FÚ vrátit přeplatek,tak v období,ktkdy se tak stane(2006 ve Vyúčtování). Proto byla moje první odpověď,že bych radši dělala mrtvého brouka.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).