Dobrý den, prosím Vás má někdo zkušenosti s následujícím případem: Manželé chtějí uplatnit společné zdanění manželů. Manžel má příjmy dle §7 a k tomu příjmy dle §6 ze zdrojů v zahraničí. Mezinárodní smlouva upravuje zdanění v tom smyslu, že se použije metoda vynětí s výhradou progrese. V šabloně daňového přiznání, kterou jsem si stáhla z business centra jsem chtěla v příloze 3Př1 zadat údaje do řádků 25 – 29, které je třeba vyplnit. Tyto řádky jsou ale v šabloně zamknuté. Poradí mi někdo, jestli se údaje do tohoto řádku přenášejí z jiných řádků, nebo je to chyba v šabloně? Ještě mám jeden dotaz, chápu to dobře, že pokud ve výše zmíněném případě manželé použijí společné zdanění, budou mezi sebe dělit rovným dílem i příjem manžela ze zahraničí? Moc děkuji za odpověď
8. 2. 2006 13:02
Dobrý den,
prosím Vás má někdo zkušenosti s následujícím případem:
Manželé chtějí uplatnit společné zdanění manželů. Manžel má příjmy dle §7 a k tomu příjmy dle §6 ze zdrojů v zahraničí. Mezinárodní smlouva upravuje zdanění v tom smyslu, že se použije metoda vynětí s výhradou progrese. V šabloně daňového přiznání, kterou jsem si stáhla z business centra jsem chtěla v příloze 3Př1 zadat údaje do řádků 25 – 29, které je třeba vyplnit. Tyto řádky jsou ale v šabloně zamknuté. Poradí mi někdo, jestli se údaje do tohoto řádku přenášejí z jiných řádků, nebo je to chyba v šabloně?
Ještě mám jeden dotaz, chápu to dobře, že pokud ve výše zmíněném případě manželé použijí společné zdanění, budou mezi sebe dělit rovným dílem i příjem manžela ze zahraničí?
Moc děkuji za odpověď