Re: Student - pracovní smlouva
Ale já vím, že to musí udělat účetní a že jsem teď vlastně radila tak trochu sama proti sobě (i proti ostatním účetním). Když mně je těch studentů celkem líto, že by měli přijít o peníze. Sama mám 2 syny VŠ. Když k nám jde někdo dělat, tak se ho vždycky ptám, jestli podepíše prohlášení nebo ne (jestli nemá ještě jinde zaměstnavatele) a pokud je student, řeknu mu, ať mně přinese potvrzení o studiu - jen aby měl ty daně co nejmenší. Vím, že každý se má o své daně starat sám, ale i účetní jsou z těch daňových zákonů a potvrzení paf, natožpak student. Takže mě zase vadí přístup té jeho účetní, která mu tuto možnost snížení daně nenabídla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 2. 2006 17:50
Dobrý den. Prosil bych o radu. Jsem student VŠ a zároveň si přivydělávám ve firmě, kde mám pracovní smlouvu na dobu určitou (1 rok). Hrubá mzda je cca 2100,-/měsíc. Z toho je mi,myslím, strháváno SZP a záloha na daň - dostávám cca 1500,- čistého. Mám nárok na získání nějakých peněz, které jsem odvedl v záloze na daň, zpět?? Pokud ano, mám si v mzdové účtárně zažádat o nějaký formulář? Děkuji za odpověď.