Kolik procent se zdanuje z castky?

• (neregistrovaný)

8. 2. 2006 21:15

Kolik procent se priblizne zdanuje z castky na fakture? Za urcitou sluzbu pro zakaznika jsem urcil cenu 5000,- , zakaznik mi vsak nabidl jinou castku bez faktury, kterou prej nepotrebuje. Kolik procent se cca zdanuje. Jde mi o to abych na tom neprodelal a na druhou stranu chci vyjit zakaznikovi vstric.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2006 6:36

Peta (neregistrovaný)

Re: kolik procent se zdanuje z castky?
      Pokud nejste plátce DPH, tak z částky 5000 je dan asi 800,--. Takže pokud vám zákazník nabízí méně než 4200 bez faktury, je to pro vás nevýhodné. Pokud ale jste plátce DPH, tak si z částky 5000 odečtetě i DPH, které byste zaplatil FU.

• 9. 2. 2006 6:54

Vendula (neregistrovaný)

Záleží na okolnostech, hlavně na celkové výši vašeho ročního zisku ke zdanění, k odečitatelným položkám, k povinnosti platit jako OSVČ sociální a zdravotní pojištění.

• 9. 2. 2006 12:55

Anonymní (neregistrovaný)

Jestliže jste OSVČ bez souběhu s HPP a bez uplatňování výdajů paušálem, tak můžete počítat, že z každé vydělané tisícikoruny Vám zbyde cca 450,-Kč čistého.
      Z toho múžete vycházet. Já jsem vycházel ze soc. a zdrav. nezohledňuji odpočitatelné položky a další nákladové položky, daňově do pásma 20%.
      Máte-li další položky k odečtení, zbyde Vám samozřejmě více. Dáte-li dohromady náklady na 5000 (včetně cestovného apod.) neplatíte daň žádnou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).