Re: Přiznání typu A-radu a názor prosím!
Přiznání typu A pro tento rok neexistuje, je jednotné pro zaměstnance i pro podnikatele. Ve vašem případě bych uvažovala o společném zdanění manželů, kdy manželův a svůj příjem sečtete a rozdělíte napůl. Pokud uplatnovali děti vám, tak byste si je měla uplatnit vy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2006 22:44
Prosím o radu,jsem celý rok na MD,v práci mi po 2 měsíce vyplatili dovolenou cca 35tisíc,jednou mi do mzdy hodili 2 děti jako bonus a podruhe 3 děti jako bonus,chtěla jsem děti nechat manželovi,aby je uplatnil jako FO.Ale kdyz mi je uplatnili,mohu podat priznání typu A a načíst je tam celý rok(18000)?
Má laická představa je (proto se ptám zde odborníků) cca35tisíc příjmy-38040 na mě a 18000tisíc na děti se mi vrátí jako nevyplacený bonus?
A ted drzá otázka nejde to nějak aby je uplatnil manžel??v práci jsem jim nepodepsala prohlášení,aby mi uplatňovali děti,to byla jen aktivita mzdové,ale zas nechci ,aby z toho měla problém.Děkuji za radu,