Re: Nesprávné stržení zálohy daně u zamě
>Dobrý den,
>asi jste tu už o tom diskutovali. Chci se zeptat na
>něco k vyúčtování daně ze záv. činnosti.
>V minulém roce v polovině října jsme přijali
>zaměstnance. Nesprávně jsme mu za tu polovinu měsíce uplatnili
>odpočet na poplatníka, takže zaplatil menší zálohu na
>daň. Zjistilo se to až tento měsíc, kdy mu to chci
>zpětně odečíst ze mzdy (za leden 2006).
>Mám tedy napsat do sl.2 a 8 správnou výši částky a do
>sl.3 a 9 skutečně strženou. Vyjde mi tedy nedoplatek
>cca. 500 Kč, který strhnu zaměstnanci ve mzdě za leden
>2006.
>V příštím roce to uvedu ve vyúčtování v řádku za leden
>2006?
>Děkuji Petra
>Ano a musíte vyplnit Přílohu č. 3 k vyúčtování,která slouží právě pro takovéhle chyby.Příští rok budete postupovat stejně.
>
Re: Nesprávné stržení zálohy daně u zamě
Děkuji a prosím Vás jak to bude s Ročním zúčtováním daně u tohoto zaměstnance (výpočet daně a daň. zvýhodnění). Za rok 2005 bude vycházet mínusová částka (protože nemá jiné odpočty). Takže to bude vlastně ta částka, kterou mu strhnu za leden 2006. A v Ročním zúčtování daně za rok 2006 bude mít zase tuto částku k plusu, takže to mu nebudu vracet, ale dám do poznámky, že to byl nedoplatek z minulého roku?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2006 10:32
Dobrý den,
asi jste tu už o tom diskutovali. Chci se zeptat na něco k vyúčtování daně ze záv. činnosti.
V minulém roce v polovině října jsme přijali zaměstnance. Nesprávně jsme mu za tu polovinu měsíce uplatnili odpočet na poplatníka, takže zaplatil menší zálohu na daň. Zjistilo se to až tento měsíc, kdy mu to chci zpětně odečíst ze mzdy (za leden 2006).
Mám tedy napsat do sl.2 a 8 správnou výši částky a do sl.3 a 9 skutečně strženou. Vyjde mi tedy nedoplatek cca. 500 Kč, který strhnu zaměstnanci ve mzdě za leden 2006.
V příštím roce to uvedu ve vyúčtování v řádku za leden 2006?
Děkuji Petra