Re: podnikání FO a manželka
To mám od právníka, když pronajímají nemovitost ve společném jmění manželů, musí tam být oba,,i takové nějaké smlouvy jsem už viděla. Juknu do Občana. O tom, že zdaňovat může on nebo ona samozřejmě vím, ale slovíčko můžete nebylo nejvhodnější...
Re: podnikání FO a manželka
*** Možná máte pravdu :-)) Ale teď se dívám, že odpovědí na původní dotaz je vlastně odst.2 "(2) Obvyklou správu majetku náležijícího do společného jmění manželů může vykonávat každý z manželů. V ostatních záležitostech je třeba souhlasu obou manželů; jinak je právní úkon neplatný." ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
9. 2. 2006 13:44
Podnikám jako fyzická osoba. S manželkou nemáme rozdělený majetek.Pořídil jsem nemovitosti, opravil na byty a pronajímám. V současné době chtějí na úřadech, že nájemní smlouva musí být formulována v hlavičce pronajímatel i manželkou, obdobně i v případě žádosti na stavební úřad musí být jako žadatel uvedena i manželka. Znamená to tedy, že s tímto majetkem, který jsem pořídil podnikáním nemohu svobodně nakládat, tedy bez souhlasu manželky?