Re: podnikání FO a manželka
To mám od právníka, když pronajímají nemovitost ve společném jmění manželů, musí tam být oba,,i takové nějaké smlouvy jsem už viděla. Juknu do Občana. O tom, že zdaňovat může on nebo ona samozřejmě vím, ale slovíčko můžete nebylo nejvhodnější...
Re: podnikání FO a manželka
*** Možná máte pravdu :-)) Ale teď se dívám, že odpovědí na původní dotaz je vlastně odst.2 "(2) Obvyklou správu majetku náležijícího do společného jmění manželů může vykonávat každý z manželů. V ostatních záležitostech je třeba souhlasu obou manželů; jinak je právní úkon neplatný." ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 2. 2006 13:44
Podnikám jako fyzická osoba. S manželkou nemáme rozdělený majetek.Pořídil jsem nemovitosti, opravil na byty a pronajímám. V současné době chtějí na úřadech, že nájemní smlouva musí být formulována v hlavičce pronajímatel i manželkou, obdobně i v případě žádosti na stavební úřad musí být jako žadatel uvedena i manželka. Znamená to tedy, že s tímto majetkem, který jsem pořídil podnikáním nemohu svobodně nakládat, tedy bez souhlasu manželky?