Re: Dotaz
měla upozornit,že tudy cesta nevede a když tak jedině k soudu...Váš šéf poznal,že nejste tak silná a bude zkoušet čím dál víc Vás zlomit...Jediná rada:příště nic nepodepisujte ani při výhrůžkách,poučte se z toho co jste zažila a co nejrychleji si najděte jinou práci...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 2. 2006 15:14
Zaměstnavatel mě donutil vyhrůžkami podepsat novou pracovní smlouvu o změně z HPP na VPP. Nyní mi ji zkrátil, opět pod pohrůžkami, na polovinu a chystá mě propustit. Nelíbí se mi způsob jeho jednání, styl, nátlak. Protože jsem byla pod velkým tlakem podepsala jsem zkrácení a nyní hledám cestu jak z toho ven.
Prorože nevím zda se mi podaří najít nové zaměstnání, budu se muset asi na nějaký čas přihlásit na Úřad práce a ten mi vypočítá podporu z poloviční mzdy protože mi ji zaměstnavatel snížil po zkrácení úvazku. Mám nějaké finanční závazky, které nebudu moci splácet z minima, které bych dostala jako podporu. Ústně slíbil, že tyto změny budou jen na dobu přechodnou,cca 1-2 měsíce, až opět přijdou zakázky. Pohrůžky, kterými mi vyhrožoval byly dost zlé, např.: nevyplacením mzdy, dopisem na Úřad práce, atd. Toto vše následovalo po té co jsem odmítla jeho neslušné velmi návrhy. Od té doby mi začal značně kouřit v kanceláři (jem alergik), přiděloval úkoly, které nebyly v pracovní náplni (čištění koberce, mytí oken, nábytku - pracuji jako asistentka v reklamní agentuře, majitel je Francouz), úmyslně mě zadržoval po pracovní době v kanceláři, kritizoval mnou odvedenou práci, hledal záměrně neexistující chyby, neustále urážel naše politiky, vlastenectví a češství. Taktéž jsem mu "odmítla "vypomoci s převedením firmy do Slovenské republiky a chtěl po mě, abych to převedla na své příbuzné, kvůli nižším daním. Od té doby jsem sklízela jen urážky, ponížení, sexyharašení, a každodenní pohrůžky propuštění.
Poraďte jak dál. Děkuji. Kateřina