Re: Nový ŽL
Předpokládám, že budete ne pracovat, ale PODNIKAT jako podnikatel na vlastní účet a vlastním jménem. Obor, který máte na mysli je upraven v nař.vlády č.140/2000 Sb. jako volná živnost pod č. 98, název:
Činnost podnikatelských, finančních, organizačních a ekonomických poradců.
Na tuto živnosgt nemusíte splňovat žádné zvláštní podmínky, pouze všeobecné, tj.18 let, bezúhonnost, bezdlužnost atd. viz § 6 živ.zákona.Zajistěte si výpis z RT a podle bydlitě ohlašte živnost na živ.referátu, kde Vám vystaví ŽL. Pak se přihlásíte na OSSZ, u ZP, na FÚ a můžete podnikat. Měl byste mít zajištěného nějakého smluvního partnera do začátku, se kterým uzavřete smlouvu o poskytování poradenských služeb, nejlépe inominátní dle § 269/2 obch.zákoníku a začnete poradenké služby. Můžete dále reklamui, nabídku pro získání dalších partnerů a už to jede, jste oběma nohama v kapitalismu. Toto můžete provozovat doma, nepotřebujete žádnou provozovnu(ale můžete si zařídit kancelář), stačí Vám počítač, internet, odborná knihovna, prostudovat, co a jak s náklady, aby nebyly vysoké daně, zajistit vedení účetnictví(sám, partner, dodávkou) a víc už mne nenapadá. Dělám skoro to samé a jde to, protože současný stav v předpisech pro podnikatele přes všechny sliby o usnadnění je tlačí do situace, že bez poradce nemohou uzavřít ani obyč.obchodní smlouvu. A to nemluvím o zápisu do Obch.rejstříku a založení firmy, nebo podnikání v citlivých oblastech, kde je nutná prověrka NBÚ k bezpečnostní způsobilosti. To jsou opravdu lahůdky. Když byste chtěl něco více, dejte mejl, ať nezatěžujeme ostatní.(důležité je taky vzdělání, v čem se orientujete).Zdraví a štěstí přeje
pája
Re: Nový ŽL
je-je-je, viz výše, napsal jsem jen potvrzení o bezdlužnosti- je to § 6,odst.1, písm.d), e),živ.zákon, jen jsem to nerozepsal, předpokládal jsem, že si to přečtete. Živ.zákon je jeden ze základních v podnikání, chcete-li dělat poradce, musíte se s ním seznámit a to podrobně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
Tohle se zákazníkům líbit nebude. Za stejný nákup zaplatí každý jinou cenu
9. 2. 2006 16:45
Budu pracovat jako ekonomicko-právní poradce a mám si vyřídit ŽL.
Poradí někdo jaký je to druh živnosti a co je potřeba k vystavení ŽL.
Děkuji