Vrácení daně studnetům

• (neregistrovaný)

9. 2. 2006 19:31

Dobrý den,
    mohl by mi prosím někdo poradit? Jsem student VŠ a zároveň jsem zaměstnán na částečný pracovní úvazek. Chtěl bych si požádat o vrácení daně, ale nevím, zda si musím od zaměstnavatele "něco" vyžádat a předat FÚřadu nebo mi daň vrátí zaměstnavatel? Děkuji moc za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2006 19:37

Lenka (neregistrovaný)

Re: vrácení daně studnetům
      Zajděte si nejpozději do 15.2. ke svému zaměstnavateli a podepište si tam Prohlášení, že žádáte o roční zúčtování daně, je to takový růžový tiskopis, možná jste to podepisoval i v době, kdy jste nastupoval do zaměstnání, aby jste si mohl uplatnit odpočty z daní. Jako student budete potřebovat doložit potvrzení o studiu, pokud jste ho již nepředložil.

• 9. 2. 2006 19:52

Jiri (neregistrovaný)

Ten růžový formulář (Prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti...) jsem podepisoval v době nástupu (duben 2005 a nový formulář znovu asi před 14 dny. To tedy stačí? A jakým způsobem mi bude daň vrácena. Díky

• 9. 2. 2006 20:02

Lenka (neregistrovaný)

Fajn, v roce 2005 jste si tedy podepsal formulář a tím pádem uplatňoval v roce 2005 nezdanitelné částky. Teď když jste si podepisoval letos na rok 2006 nový, tak Vám určitě předložili i ten z loňského roku, kde jste si dopsal,že žádáte o roční zúčtování. Na základě toho Vám zaměstnavatel provede roční zúčtování daně a přeplatek Vám vrátí nejpozději ve mzdě za měsíc březen.

• 9. 2. 2006 20:12

Jiri (neregistrovaný)

To jsem přesně potřeboval vědět, děkuji Vám mnohokrát. Moc jste mě pomohla. Dobrou noc

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).