Re: vrácení daně studnetům
Zajděte si nejpozději do 15.2. ke svému zaměstnavateli a podepište si tam Prohlášení, že žádáte o roční zúčtování daně, je to takový růžový tiskopis, možná jste to podepisoval i v době, kdy jste nastupoval do zaměstnání, aby jste si mohl uplatnit odpočty z daní. Jako student budete potřebovat doložit potvrzení o studiu, pokud jste ho již nepředložil.
Re: vrácení daně studnetům
Fajn, v roce 2005 jste si tedy podepsal formulář a tím pádem uplatňoval v roce 2005 nezdanitelné částky. Teď když jste si podepisoval letos na rok 2006 nový, tak Vám určitě předložili i ten z loňského roku, kde jste si dopsal,že žádáte o roční zúčtování. Na základě toho Vám zaměstnavatel provede roční zúčtování daně a přeplatek Vám vrátí nejpozději ve mzdě za měsíc březen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
9. 2. 2006 19:31
Dobrý den,
mohl by mi prosím někdo poradit? Jsem student VŠ a zároveň jsem zaměstnán na částečný pracovní úvazek. Chtěl bych si požádat o vrácení daně, ale nevím, zda si musím od zaměstnavatele "něco" vyžádat a předat FÚřadu nebo mi daň vrátí zaměstnavatel? Děkuji moc za odpověď.