Re: vrácení daně studnetům
Zajděte si nejpozději do 15.2. ke svému zaměstnavateli a podepište si tam Prohlášení, že žádáte o roční zúčtování daně, je to takový růžový tiskopis, možná jste to podepisoval i v době, kdy jste nastupoval do zaměstnání, aby jste si mohl uplatnit odpočty z daní. Jako student budete potřebovat doložit potvrzení o studiu, pokud jste ho již nepředložil.
Re: vrácení daně studnetům
Fajn, v roce 2005 jste si tedy podepsal formulář a tím pádem uplatňoval v roce 2005 nezdanitelné částky. Teď když jste si podepisoval letos na rok 2006 nový, tak Vám určitě předložili i ten z loňského roku, kde jste si dopsal,že žádáte o roční zúčtování. Na základě toho Vám zaměstnavatel provede roční zúčtování daně a přeplatek Vám vrátí nejpozději ve mzdě za měsíc březen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
9. 2. 2006 19:31
Dobrý den,
mohl by mi prosím někdo poradit? Jsem student VŠ a zároveň jsem zaměstnán na částečný pracovní úvazek. Chtěl bych si požádat o vrácení daně, ale nevím, zda si musím od zaměstnavatele "něco" vyžádat a předat FÚřadu nebo mi daň vrátí zaměstnavatel? Děkuji moc za odpověď.