Prosím poraďte mi. Mám známou, která si přivydělávala jako poradce pro nějakou pijišťovnu. 1-2 byla zaměstnaná a poradce byla v 4-10/05. Neplatila si ovšem žádné soc.poj. ani zdravotní. Vyšlo jí to po odpočtuvýdaje - příjmy asi 290 Kč. Pak ještě další odpočet na sebe,slevy na děti, takže jí ještě FÚ vyplatí bonus na děti. Prosím, nepíše se někde v přiznání částka, kterou měla za sebe zaplatit na sociál a zdrav.poj. a nezaplatila ? Nevylučuje se to nějak ze základu daně ? A nevíte, na kterém řádku ? Potřebuje skrz sociálku dát co nejdřív přiznání. Děkuji moc za odpovědi
Re: Prosím poraďte!Nezaplacené SP a ZP
Ne, do daňového přiznání se píše částka, kterou zaplatila. Částku, kterou měla zaplatit do daňového přiznání nezapisujete.
10. 2. 2006 10:44
Prosím poraďte mi. Mám známou, která si přivydělávala jako poradce pro nějakou pijišťovnu. 1-2 byla zaměstnaná a poradce byla v 4-10/05. Neplatila si ovšem žádné soc.poj. ani zdravotní. Vyšlo jí to po odpočtuvýdaje - příjmy asi 290 Kč. Pak ještě další odpočet na sebe,slevy na děti, takže jí ještě FÚ vyplatí bonus na děti. Prosím, nepíše se někde v přiznání částka, kterou měla za sebe zaplatit na sociál a zdrav.poj. a nezaplatila ? Nevylučuje se to nějak ze základu daně ? A nevíte, na kterém řádku ? Potřebuje skrz sociálku dát co nejdřív přiznání.
Děkuji moc za odpovědi