Re: Paušální výdaje 50% nebo 40%
administrativní práce jsou na živnosťák, tak by to mělo být 50%, podle mě je 40% pro advokáty apod.¨ Jsem zvědavá na dalšíí názor
Máte pro tohle tvrzení nějakou oporu v zákonech? Také to řeším, nejsem si jistá, jestli za hlavní činnost automaticky považovat činnost s vyššími příjmy - asi ano?
Také je problém s minimální daní, té příjmy podle odst. 2 nepodléhají, takže dát vše "pro jistotu" ke 40%, pak může být člověk zase v maléru kvůli minimální dani...J.F.
Vždycky v zákoně bylo a to přímo přímo kolik % paušálu má jaká činnost.
Nikdy v zákoně nebylo že se paušál určí podle hlavní činnosti.
Je ale fakt, že různí kreativní pracovníci Fú v nejrůznějších místech země si domysleli, jak by se jim to líbilo více, někdo řekl hlavní činnost, někdo šel na vážený průměr, někdo pro sichr na tu nižší hodnotu z dvou paušálů.
Moc děkuji za skvělou odpověď, škoda jen, že nevím, koho mám obdivovat a všímat si jeho dalších příspěvků :-(
Nevěděl/a byste také odpověď na mou otázku, jaký je rozdíl mezi příjmy §7/1/c a §7/2/b ? Jde mi o to, že vše, co je na 7/1/c se může dát na 7/2/b a naopak... J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Další přešlap Schillerové u EET: Mylně tvrdí, že se zavádí vyšší odpočet na partnera
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
10. 2. 2006 13:50
Platí pro aministrativní práce paušální výdaje ve výši 50% - neřemeslná živnost - nebo to bude 40%, kde je možné toto vyčíst.
Moc děkuji