Výpočet mzdy, nemocenské dávky...

• (neregistrovaný)

10. 2. 2006 19:10

Prosim o radu...Jedna se o malou organizaci...
    1/ Se zamestnancem, ktery byl prace neschopny (nemocny) od prosince do 8.1.06 byl rozvazan pracovni pomer dohodou ke dni 9.1.06...Kdyz tyto udaje zadam do ucetniho programu, vychazi mi, ze zamestnanec odpracoval v lednu dva dny a osm dni byl nemocen a to nejak nechapu...8+2 je preci 10, nevite v cem je problem?

2/ Pri vypoctu mzdy programem u vyse uvedeneho pripadu se program zepta, zda ma dopocitat pojistne z minimalni mzdy...Ano nebo ne?

3/ Vyse uvedeny zamestananec ke konce ledna opet onemocnel, nechopenku a listek na penize jsem zaslala na OSSZ, do ceho vseho mi jeste tato nemoc po vypovedi vstoupi? Zamestnanec je dale jako v pracovni pomeru? Uvadi se do ELDP?

Predem moc dekuji za odpovedi, mozna hloupe dotazy, jsem zacatecnik :-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2006 11:01

AnonymníJiřinaH. (neregistrovaný)

Re: výpočet mzdy, nemocenské dávky...
      >Prosim o radu...Jedna se o malou organizaci...
      >1/ Se zamestnancem, ktery byl prace neschopny
      >(nemocny) od prosince do 8.1.06 byl rozvazan pracovni pomer
      >dohodou ke dni 9.1.06...Kdyz tyto udaje zadam do
      >ucetniho programu, vychazi mi, ze zamestnanec odpracoval v
      >lednu dva dny a osm dni byl nemocen a to nejak
      >nechapu...8+2 je preci 10, nevite v cem je problem?
      Problém by mohl být v tom, že když napíšete,že jste s ním ukončili pr.pom. K 9.1, znamená to, že 9.1. již není v pr.poměru.Možná jste zadal,že končí 9.1., takže vám vychází 1 den,který by pak měl být odpracovaný.Ten druhý den mě nenapadá nic jiného než den 1.1. u měsíčního platu,ale když byl v PN od prosince do 8.1., tak
      je svátek dnem nemoci a v tom vám neporadím, co by to mohlo být.
      / Pri vypoctu mzdy programem u vyse uvedeneho pripadu
      >se program zepta, zda ma dopocitat pojistne z
      >minimalni mzdy...Ano nebo ne?
      >To máte dobré,že se Vás program ptá :)- znamená to, že tam máte tu nemoc a den nebo ty dva dny bez příjmu, takže byste musel dopočítat a odvést alikot.část zdr.pojištění.
      3/ Vyse uvedeny zamestananec ke konce ledna opet
      >onemocnel, nechopenku a listek na penize jsem zaslala na
      >OSSZ, do ceho vseho mi jeste tato nemoc po vypovedi
      >vstoupi? Zamestnanec je dale jako v pracovni pomeru? Uvadi
      >se do ELDP?
      >Nemoc v ochranné lhůtě - vyžádejte od něj orig. zápočtového listu, prohlášení,že nemá jiný pojistný poměr ani není v evid.ÚP, nahlašte ho kodem N (začátek nemoci v OL) na zdr.poj.,(až skončí nemoc ,poslední den nemoci nahlásítě kodem K).Jeho prac.poměr skončil, bude v neschopnosti , vedete na něj dál mzdový list. Do ELDP se uvádí ON+ a vyloučené dny.

Předem moc dekuji za odpovedi, mozna hloupe dotazy,
      >jsem zacatecnik :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).