Re: výpočet mzdy, nemocenské dávky...
>Prosim o radu...Jedna se o malou organizaci...
>1/ Se zamestnancem, ktery byl prace neschopny
>(nemocny) od prosince do 8.1.06 byl rozvazan pracovni pomer
>dohodou ke dni 9.1.06...Kdyz tyto udaje zadam do
>ucetniho programu, vychazi mi, ze zamestnanec odpracoval v
>lednu dva dny a osm dni byl nemocen a to nejak
>nechapu...8+2 je preci 10, nevite v cem je problem?
Problém by mohl být v tom, že když napíšete,že jste s ním ukončili pr.pom. K 9.1, znamená to, že 9.1. již není v pr.poměru.Možná jste zadal,že končí 9.1., takže vám vychází 1 den,který by pak měl být odpracovaný.Ten druhý den mě nenapadá nic jiného než den 1.1. u měsíčního platu,ale když byl v PN od prosince do 8.1., tak
je svátek dnem nemoci a v tom vám neporadím, co by to mohlo být.
/ Pri vypoctu mzdy programem u vyse uvedeneho pripadu
>se program zepta, zda ma dopocitat pojistne z
>minimalni mzdy...Ano nebo ne?
>To máte dobré,že se Vás program ptá :)- znamená to, že tam máte tu nemoc a den nebo ty dva dny bez příjmu, takže byste musel dopočítat a odvést alikot.část zdr.pojištění.
3/ Vyse uvedeny zamestananec ke konce ledna opet
>onemocnel, nechopenku a listek na penize jsem zaslala na
>OSSZ, do ceho vseho mi jeste tato nemoc po vypovedi
>vstoupi? Zamestnanec je dale jako v pracovni pomeru? Uvadi
>se do ELDP?
>Nemoc v ochranné lhůtě - vyžádejte od něj orig. zápočtového listu, prohlášení,že nemá jiný pojistný poměr ani není v evid.ÚP, nahlašte ho kodem N (začátek nemoci v OL) na zdr.poj.,(až skončí nemoc ,poslední den nemoci nahlásítě kodem K).Jeho prac.poměr skončil, bude v neschopnosti , vedete na něj dál mzdový list. Do ELDP se uvádí ON+ a vyloučené dny.
Předem moc dekuji za odpovedi, mozna hloupe dotazy,
>jsem zacatecnik :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
10. 2. 2006 19:10
Prosim o radu...Jedna se o malou organizaci...
1/ Se zamestnancem, ktery byl prace neschopny (nemocny) od prosince do 8.1.06 byl rozvazan pracovni pomer dohodou ke dni 9.1.06...Kdyz tyto udaje zadam do ucetniho programu, vychazi mi, ze zamestnanec odpracoval v lednu dva dny a osm dni byl nemocen a to nejak nechapu...8+2 je preci 10, nevite v cem je problem?
2/ Pri vypoctu mzdy programem u vyse uvedeneho pripadu se program zepta, zda ma dopocitat pojistne z minimalni mzdy...Ano nebo ne?
3/ Vyse uvedeny zamestananec ke konce ledna opet onemocnel, nechopenku a listek na penize jsem zaslala na OSSZ, do ceho vseho mi jeste tato nemoc po vypovedi vstoupi? Zamestnanec je dale jako v pracovni pomeru? Uvadi se do ELDP?
Predem moc dekuji za odpovedi, mozna hloupe dotazy, jsem zacatecnik :-(