Re: Vyúčtování daně
Děkuji Vám, ještě mi prosím poraďte, když zaměstnankyně do října pracovala na HPP a od listopadu pracuje na DOPP požádala o zúčtování daně.
Vzala jsem pouze příjmy z HPP (nezapočítávám příjem z DOPP) a odečetla 38040. Je to sppávné?
Při ročním zúčtování by se jí měla vrátit v březnu zálohová daň, ale ona bude mít už daň srážkovou. Jak to zaúčtuji? Z čeho tu zálohovou daň odečtu?
Děkuji
Do zúčtování dáváte jen ty přííjmy, u kterých byla sražena zálohová daň. Jestliže u Vás měla pracovnice podepsané prohlášení, pak jste měli srážet zálohovou daň i z DOPP. Nezdanitelnou část základu daně 38.040,- odečítáte celou /kromě důchodců/. Přeplatek daně můžete té paní vyplatit v hotovosti, nebo poukázat na její účet.
>>>>Pracovnice u nás skončila pracovní poměr k
>>>>31.12.2005,
>>>>když ji provedu vyúčtování daně v březnové výplatě,
>>>>kterou již u nás nemá nevím jak to mám zaúčtovat.
>>>>Prosím poraďte začátečník
>>>
>>>Proveďte vyúčtování, pokud si o to dotyčná pracovnice
>>>požádá do 15. února 2006. Pokud se do této doby
>>>neozve, vystavte jí potvrzení o zdanitelných příjmech
>>>a
>>>pošlete jí ho.
>>Děkuji Vám, ještě mi prosím poraďte, když
>>zaměstnankyně do října pracovala na HPP a od
>>listopadu pracuje na
>>DOPP požádala o zúčtování daně.
>>Vzala jsem pouze příjmy z HPP (nezapočítávám příjem z
>>DOPP) a odečetla 38040. Je to sppávné?
>>Při ročním zúčtování by se jí měla vrátit v březnu
>>zálohová daň, ale ona bude mít už daň srážkovou. Jak
>>to
>>zaúčtuji? Z čeho tu zálohovou daň odečtu?
>>Děkuji
>
>Do zúčtování dáváte jen ty přííjmy, u kterých byla
>sražena zálohová daň. Jestliže u Vás měla pracovnice
>podepsané prohlášení, pak jste měli srážet zálohovou daň i
>z DOPP.
PROMIŇTE! Jestli pracovnice ukončila HPP a spolupracovala s Vámi formou DoPP, pak už mohla mít v té době podepsané prohlášení u jiného zaměstavatele. Tam by bylo danění do 5.000,- srážková daň 15% a nad 5.000,- zálohová daň 20%.
Nezdanitelnou část základu daně 38.040,-
>odečítáte celou /kromě důchodců/. Přeplatek daně můžete té
>paní vyplatit v hotovosti, nebo poukázat na její účet.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 2. 2006 18:36
Pracovnice u nás skončila pracovní poměr k 31.12.2005, když ji provedu vyúčtování daně v březnové výplatě, kterou již u nás nemá nevím jak to mám zaúčtovat.
Prosím poraďte začátečník