Prodej os.automobilu

• (neregistrovaný)

13. 2. 2006 10:53

Prosím o radu, chci si s manželem udělat společné zdanění manželů. Na začátku roku jsem prodala osobní automobil za 50 tisíc, jsem doma a pečuji o dítě ZTP-P a nemám žádné jiné příjmy. Musím tento prodej auta přiznat v našem společném zdanění? Pokud ano, nemůže si manžel odečíst odčitatelnou položku na manželku, protože moje příjmy díky prodeji auta přesáhly 38.040,00. Chápu to takhle správně??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2006 11:01

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Prodej os.automobilu
      Jak dlouho jste měla to auto v osobním vlastnictví? Jestliže více jak 1 rok, pak nic nepřiznáváte. Míša

• 13. 2. 2006 11:11

Anonymní (neregistrovaný)

Měla jsem ho od roku 2000, takže vůbec těch 50 tisíc neuvedu v daň. příznání? Můžete mi říci, kde v zákoně je to uvedeno? Abych to mohla manželovi doložit? Děkuji

• 13. 2. 2006 11:18

Míša (neregistrovaný)

§ 4 Osvobození od daně
      1
      c) příjmy z prodeje movitých věcí. Osvobození se nevztahuje na příjmy z prodeje motorových vozidel, letadel a lodí, nepřesahuje-li doba mezi nabytím a prodejem dobu jednoho roku. Osvobození se nevztahuje rovněž na příjmy z prodeje movitých věcí, včetně příjmů z prodeje movitých věcí uvedených v odstavci 1 písm. g), pokud jsou nebo byly zahrnuty do obchodního majetku pro výkon podnikatelské a jiné samostatné výdělečné činnosti poplatníka, a to do pěti let od jejich vyřazení z obchodního majetku,

Míša

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).