Re: prosím paní Jiřku
Já jsem tam vždycky uváděla počet zaměstnanců, daněných zálohovou daní (i když byla třeba nulová). Srážkové jsem tam neuváděla a žádný problém nikdy nebyl. Tak teď fakt nevím.
Re: prosím paní Jiřku
Nějak mi ten opačný názor leží v hlavě. Když se podíváte na formulář tak na 1. str. je uvedeno: počet zaměstnanců podle........ k poslednímu dni kalendářního měsíce roku..... Když mám DPP např. na 3.-5. t.m. tak přece nejsem zaměstnanec k poslednímu dni. Uvedu pouze zaměstnance se zálohovou daní. Díky za názory
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 2. 2006 14:47
Teď jsem na rozpacích. Vyúčtování daně z příjmu + počet zam. k 1.12. - Trochu níže jsem se dočetl, že se uvádějí i zaměstnanci se srážkovou daní. Proč se však potom vyplňuje další přehled o srážkové dani. Já jsem do vyúčtování dal zaměstnance jenom z HPP (všichni mají podepsané prohlášení) a DPČ - také podepsané prohlášení. Během roku jsem však zaměstnával (skoro každý měsíc) člověka na DPP výdělek do 5000Kč, srážková daň - vždy na 1-2 dny v měsíci. Toho jsem do vyúčtování neuvedl, ale je vlastně ve vyúčtování srážkové daně. Prosím vysvětlete mi správný postup, ještě jsem to neodevzdal. Moc děkuji.