Re: Pro p.Hakena - info pro tazatele
Toto fórum nebývalo tak rozhádané.Stačí jedinec který má vždycky pravdu a je pak jedno jestli vyštve gravera, Adélku či anonyma. Takový člověk si nepřipustí, že když štve druhé, musí pak něco také slyšet zpátky. Jemu se musí vyhovět. Zavést cenzuru, registraci napřed nepovinnou, pak postupně povinnou, možná pak třeba hlásit tazatele na FÚ. To všecho vede ke škodě věci.
Zklidnění je možné ne vyhovováním štváči, ale raději výzvou ke klidu a k toleranci.
Re: Pro p.Hakena - info pro tazatele
Anonyme, myslím, že přeháníte s tou cenzurou, povinnou registrací a hlášením na FU. Předpokládám, že jste to myslel jen jako vtip :-/
Chodím na více diskuzních fór a můj dojem že, že dobrovolná (!) registrace je jen ku prospěchu všech, stejně tak jako rozumní a uvážliví moderátoři (pozor - rozumný moderátor je něco zcela jiného než přísný cenzor!!!). Moderátoři stihnou víc než jeden člověk provozující server, stihnou spíš ohlídat kvalitu fóra a případně napomenout neukázněné. Abychom si rozuměli - správný moderátor především hlídá vulgarity, urážky a nevhodné chování účastníků, které příliš vybočuje z pravidel serveru i netikety (pro neznalé - to je soubor zvyků pro chování = etiketu - na netu). Samozřejmě na (ne)existenci moderátorů a prospěch z jejich činnosti mohou být různé názory (a taky jsou). Ale pro tu dobrovolnou registraci bych tedy opravdu hlasovala všemi deseti! Myslím, že to opravdu může přinést jedině prospěch všem rozumným!!! Prosím pana Hakena o zvážení... doufám, že to tady čte :-) Koneckonců - kvalitní forum je cílem všech - návštěvníků i provozovatele ;-)
Re: Dnes je Valentin :-)
Ještě lepší by bylo nepřevádět spor o věc do osobních urážek a vulgarit. Přece se můžeme neshodnout v nějakém odborném problému a přitom se k sobě jako lidé můžeme chovat slušně, ne?Můžeme diskutovat třeba ostřeji, ale vždy fér a k věci. Já jsem nikdy nepoužila takové výrazy, jakými mě častují anonymové (a jsou to opravdu chuťovky...), ale přesto se na nikoho nezlobím. Každému nabízím, aby mi své výhrady vůči mému chování napsal na mail, abychom to tady nezatěžovali. Třeba jsem opravdu někomu ublížila, ale věřte, že neúmyslně.
Navrhuji, když je dnes ten Valentin, co takhle zapomenout na staré křivdičky, odpustit si a mít se vzájemně rádi :-)? J.F.
>>>>Toto fórum nebývalo tak rozhádané.Stačí jedinec který
>>>>má vždycky pravdu a je pak jedno jestli vyštve
>>>>gravera, Adélku či anonyma. Takový člověk si
>>>>nepřipustí, že
>>>>když štve druhé, musí pak něco také slyšet zpátky.
>>>>Jemu
>>>>se musí vyhovět. Zavést cenzuru, registraci napřed
>>>>nepovinnou, pak postupně povinnou, možná pak třeba
>>>>hlásit
>>>>tazatele na FÚ. To všecho vede ke škodě věci.
>>>> Zklidnění je možné ne vyhovováním štváči, ale
>>>>raději výzvou ke klidu a k toleranci.
>>>****************************
>>>Ještě lepší by bylo nepřevádět spor o věc do osobních
>>>urážek a vulgarit. Přece se můžeme neshodnout v
>>>nějakém odborném problému a přitom se k sobě jako
>>>lidé
>>>můžeme chovat slušně, ne?Můžeme diskutovat třeba
>>>ostřeji,
>>>ale vždy fér a k věci. Já jsem nikdy nepoužila takové
>>>výrazy, jakými mě častují anonymové (a jsou to
>>>opravdu
>>>chuťovky...), ale přesto se na nikoho nezlobím.
>>>Každému nabízím, aby mi své výhrady vůči mému chování
>>>
>>>napsal na mail, abychom to tady nezatěžovali. Třeba
>>>jsem
>>>opravdu někomu ublížila, ale věřte, že neúmyslně.
>>>Navrhuji, když je dnes ten Valentin, co takhle
>>>zapomenout na staré křivdičky, odpustit si a mít se
>>>vzájemně
>>>rádi :-)? J.F.
>>>************************************
>>Jsem pro, kde a kolik nás tam při tom bude ?
>***********************
>Dost dobré, pájo
>:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))) J.F.
>**************************
to byl jen pokus o ftip
>
Nooo, nějaké setkání virtuální rodiny BC by bylo docela prima. Představuju si, že každý by měl visačku se svým nickem, abychom se poznali... a sraz by byl v nějakém prima vinném sklípku :-))) a nemuselo by to být zrovna na Valentýna ;-)
Chápu, že je to utopie, jednak jsme z různých koutů republiky a hlavně je daňová sezóna = nedostatek času. Ale jako představa to není špatné, co říkáte?
Jako prevenci navrhuji, aby každý byl hned u vchodu do sklípku "zpacifikován" panákem slivovice :-)) a nocleh by byl povinný, aby nějakého aktivního řidiče nenapadlo, že bude pít jen sodovku nebo dokonce coca-colu (strašná představa ve vinném sklípku). Po pár sklínkách dobrého moravského by myslím nastalo hromadné zpívání a vše špatné by bylo zapomenuto. A víte, jak by nás ráno kráááásně bolela hlava? :-)))
>>>Nooo, nějaké setkání virtuální rodiny BC by bylo
>>>docela prima. Představuju si, že každý by měl visačku
>>>se
>>>svým nickem, abychom se poznali... a sraz by byl v
>>>nějakém prima vinném sklípku :-))) a nemuselo by to
>>>být
>>>zrovna na Valentýna ;-)
>>>Chápu, že je to utopie, jednak jsme z různých koutů
>>>republiky a hlavně je daňová sezóna = nedostatek
>>>času.
>>>Ale jako představa to není špatné, co říkáte?
>>*****************
>>Už dávnou po takovém setkání toužím :-) Jen se
>>obávám,
>>že by to v současné době mohlo skončit krveprolitím
>>:-))) J.F.
>>****************************
Ja bych radeji otravou alkoholem!
>
>Jako prevenci navrhuji, aby každý byl hned u vchodu do
>sklípku "zpacifikován" panákem slivovice :-)) a nocleh
>by byl povinný, aby nějakého aktivního řidiče
>nenapadlo, že bude pít jen sodovku nebo dokonce coca-colu
>(strašná představa ve vinném sklípku). Po pár sklínkách
>dobrého moravského by myslím nastalo hromadné zpívání a
>vše špatné by bylo zapomenuto. A víte, jak by nás ráno
>kráááásně bolela hlava? :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 2. 2006 19:20
Pane Hakene, prosím o zvážení, zda by bylo vhodné přidat k formuláři pro nový dotaz nějaké stručné poučení:
1) AŤ TAZATELÉ NAZNAČÍ PROBLÉM UŽ V NADPISU
a nepíšou nic neříkající nadpisy jako
"Prosím o radu"
"Nikdo mi nepomůže?"
"Je to správně?"
"Prosím paní/pana XY"
apod.
Myslím, že tazatel má větší šanci na odpověď, když je hned vidět, čeho asi se jeho dotaz týká.
2) AŤ NEZAKLÁDAJÍ NOVĚ THREADY, KDYŽ CHTĚJÍ REAGOVAT NA JINÝ THREAD, ale ten už "ujel" kousek pod obrazovku. Ať prostě pokračují v původním threadu. Chápu, že to asi nejde, když je dotaz už týden starý, protože tam už ho málokdo hledá.... ale když je dotaz starý 1-2 dny, tak by bylo dobré odpovídat (pokračovat) pod ten původní dotaz.
Děkuji předem za zvážení :-)