Re: Životní pojištění - podmínky
Opravdu je smlouvy sjednaná pojistná částka na DOŽITÍ 60 tis. Kč? Pokud ano, měla by být ve Vašem případě alespoň 70 tis., takže bych to tam raději nedávala, případně si s tím zajděte přímo na FÚ, oni Vám řeknou, jestli ano nebo ne. Faktem je to, že pojišťovny už ze zákona nemají povinnost kontrolovat, zda poplatníci splňují podmínky, takže to mohou posílat všem. Mně osobně se pro změnu stalo, že zaměstnanec měl smlouvu do 15 let, ale na částku 30 tis. Kč... takže taky nic... Mimochodem, poslala mu to také ČP...
Vážně? Tak to slyším poprvé. A to pravidelně chodím na školení, ale nikdy nepadlo slovo o tom, že by se to vztahovalo na nově uzavřené smlouvy, nevěřila bych tomu...
Již mám i písemné vysvětlení:
"co se týká daňové uznatelnosti nemusí v souladu se zákonem smlouva o flexibilním pojištění splňovat podmínku 70000 Kč. Tuto podmínku musí splňovat pouze smlouvy s pevně sjednanou částkou dožití.
Změna zákona 586/1992 Sb. platí teprve pro zúčtování daní za rok 2006. Potvrzení o zaplaceném pojistném, které jsme Vám zaslali platí ještě pro snížení daní za rok 2005, proto je v něm odkaz ještě na § 15."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
13. 2. 2006 20:08
Prosím o radu:
ČP, a. s. mi poslala dopis, že moje pojistná smlouva splňuje všechny zákonné podmínky pro daňové zvýhodnění. Náhodou jsem si četl §15, odst. 6 Zák. o DP a nezdá se mi to. Smlouvu mám na 31 let a výplatu pevné částky 60000 Kč při dožití. Smlouva byla uzavřena v roce 2003 - před účinností tohoto opatření. Po opětovném dotazu jsem byl pojišťovnou ubezpečen, že mohu slevu uplatnit. Jak tomu mám rozumět? Děkuji.