Dobrý den pane Poláku,
je-li předmětem daně nemovitost, pak obecně platí, že ke správě daní je místně příslušný správce daně, v jehož obvodu územní působnosti se nemovitost nachází (viz. § 13 daňového řádu). Daňové přiznání tedy podáte na finančním úřadě, resp. na jeho územním pracovišti podle umístění nemovitosti.
Finanční úřad, resp. územní pracoviště můžete vyhledat například zde:
http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/organy-financni-spravy/uzemni-pracoviste/vyhledavani-up
Přeji Vám hezký den.
S pozdravem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 1. 2014 8:17
Dobrý den, od r. 2000 jsme byl vlastníkem bytové jednotky v Praze a vůbec si neuvědomuji, že bych kromě prvního roku vlastnictví platil daň z nemovitosti.
V loňském roce jsem byt prodal a pořídil jiný, taktéž v Praze a uvědomil jsem si tuto skutečnost, že mě určitě placení Daně z nemovitosti nemine.
Můžete mi prosím poradit na jaký úřad se obrátit s touto věcí. rád bych vše uhradil i zpětně, ale vyhnul se případnému penále nebo pokutě.
Děkuji Vám
S pozdravem
Jan Polák