Dobrý den pane Poláku,
je-li předmětem daně nemovitost, pak obecně platí, že ke správě daní je místně příslušný správce daně, v jehož obvodu územní působnosti se nemovitost nachází (viz. § 13 daňového řádu). Daňové přiznání tedy podáte na finančním úřadě, resp. na jeho územním pracovišti podle umístění nemovitosti.
Finanční úřad, resp. územní pracoviště můžete vyhledat například zde:
http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/organy-financni-spravy/uzemni-pracoviste/vyhledavani-up
Přeji Vám hezký den.
S pozdravem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Zaměstnavatelé musí do konce dubna dohlásit informace o zaměstnancích
Důchody porostou seniorům rychleji, projeví se to však zřejmě až v roce 2029
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
8. 1. 2014 8:17
Dobrý den, od r. 2000 jsme byl vlastníkem bytové jednotky v Praze a vůbec si neuvědomuji, že bych kromě prvního roku vlastnictví platil daň z nemovitosti.
V loňském roce jsem byt prodal a pořídil jiný, taktéž v Praze a uvědomil jsem si tuto skutečnost, že mě určitě placení Daně z nemovitosti nemine.
Můžete mi prosím poradit na jaký úřad se obrátit s touto věcí. rád bych vše uhradil i zpětně, ale vyhnul se případnému penále nebo pokutě.
Děkuji Vám
S pozdravem
Jan Polák