Kdo mi může prosím poradit! Zaměstnanec je Slovák, bydliště má na Slovensku, avšak celý rok žije v ČR a má v něm také 100%příjmů. RZD mu provedu, ale chce si také uplatnit odečet úroků z úvěru a tam si nejsem jista, zda ano či ne. Děkuji za všechny informace
Re: Pomóóóóc! RZD 2005
Tak o tom bych docela pochybovala, myslím, že to mají docela omezený, takže bych spíš řekla, že si bude muset podat daňové přiznání. ale pokud někdo poradíte, ráda se také přiučím...
moc jsem na školení neposlouchala o těch Slovácích,protože žádné nemám,ale myslím,že tam upozorňovali,že můžeme provést,ale nemají nárok na zákl.odpočtovou složku na poplatníka 38040...snad se ještě někdo připojí..
Nerezident má nárok na zákl. nezdanitelnou částku, dar, ostatní částky se uplatní v DP a musí prokázat správci daně že jeho příjmy v ČR činili víc než 90% jeho celkových příjmů. Tak nám to bylo řečeno pracovnicí z FÚ.
14. 2. 2006 8:01
Kdo mi může prosím poradit! Zaměstnanec je Slovák, bydliště má na Slovensku, avšak celý rok žije v ČR a má v něm také 100%příjmů. RZD mu provedu, ale chce si také uplatnit odečet úroků z úvěru a tam si nejsem jista, zda ano či ne. Děkuji za všechny informace