Re: Bonzák
Oznamovací povinnost dle § 34 ZoSDP se týká pouze úhrad za jinou samostatnou činnost, tedy osobám, které mají příjmy dle § 7 odst. 2 a to jsou:
a) příjmy z užití nebo poskytnutí práv z průmyslového nebo jiného duševního vlastnictví, autorských práv včetně práv příbuzných právu autorskému, a to včetně příjmů z vydávání, rozmnožování a rozšiřování literárních a jiných děl vlastním nákladem,
b) příjmy z výkonu nezávislého povolání, které není živností ani podnikáním podle zvláštních předpisů,
c) příjmy znalce, tlumočníka, zprostředkovatele kolektivních sporů, zprostředkovatele kolektivních a hromadných smluv podle autorského zákona, rozhodce za činnost podle zvláštních právních předpisů.
d) příjmy z činnosti správce konkursní podstaty, včetně příjmů z činnosti předběžného správce, zvláštního správce, zástupce správce a vyrovnacího správce, které nejsou živností ani podnikáním podle zvláštního právního předpisu.
Platby za služby osobám majícím příjmy z podnikání dle § 7 odst. 1 oznamovací povinnosti nepodléhají.
Re: Odlišné pojetí příjmů :-(
Tak mě napadlo, jestli z toho nebudou nějaké problémy, když sportovní klub bere odměny vyplácené sportovcům jako jejich příjmy podle §7/1 a nic nehlásí. A já to těm sportovcům účtuji jako příjmy podle §7/2, protože jejich živnostenské listy jsou na úplně jinou činnost, už jsem tady o tom psala... Ach jo...J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 2. 2006 9:56
Dobrý den, četla jsem diskuze k oznamovací povinnosti dle 337/1992 §34/5, ale jelikož to dnes dělám poprvé, ráda bych se ještě ujistila, zda to je opravdu tak. Oznamovat musíme pouze "nákup" služeb, nikoliv to, když od nějaké soukromé osoby koupíme např. starší PC? Děkuji