Re: výpočet daně - čestné prohlášení???
1) Potvrzení o tom, že dítě je jeho vlastní = rodný list, kde je on uveden jako otec (ten si okopírujete).
2) Že dítě neuplatňovala jeho družka = potvrzeního od jejího zaměstnavatele nebo její čestné prohlášení, že je v domácnosti a daňové zvýhodnění vůbec v roce 2005 neuplatňovala (tento doklad musí mít datum vystavení nejpozději 15.2.06).
3) Čestné prohlášení, že spolu vedou ( a vedli v roce 2005)společnou domácnost (jde o to, aby on s dítětem žil ve společné domácnosti). Upozorněte ho na to, že pokud má ona na jiných úřadech nahlášeno, že je osamělá s dítětem, není možné, aby on dítě uplatňoval.
Za pravdivá čestná prohlášení nese samozřejmě odpovědnost on. Jestli Vám vypsané doklady nedodá, rozhodně dítě neuplatnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 2. 2006 12:35
Dobrý den,
když zaměstnanec chce při ročním zúčtování uplatnit slevu na dani za dítě, musí mi dodat čestné prohlášení o tom, že se svou družkou a dítětem žije ve společné domácnosti?
Jestli mi to nedodá můžu mu slevu uplatnit? Zodpovědnost za to nese on a nebo já? Děkuju