Re: odpovedný vedoucí - zástupce, prosím
Jako odpovědný vedoucí odpovídáte za provozovnu vy a nelze tato odpovědnost přenést na zaměstnance, ale pokud jde jen o zastoupení v době Vaší nepřítomnosti, pak toto zcela jistě lze ošetřit plnou mocí k zastupování Vaší osoby v době nepřítomnosti.
V.Dobrá
Re: odpovedný vedoucí - zástupce, prosím
Nějak se mi tady pletou pojmy:
a-jste podle živ.zákona § 17/8 osoba odpovědná za činnost provozovny, nebo
b-odpovědný zástupce pro živnost podle § 11 živ.zákona-
pokud a) tak musí statutární orgán rozhodnout, kdo bude po dobu nepřítomnosti odpovídat za provozovnu a také to na označení provozovny uvést
pokud b) tak odpovídá stat.orgán, který i případně jedná s úřady,nebo pověří jiného
Plnou moc můžete udělit, jen pokud jste k tomu oprávněn podle pís.zmocnění statutára, nebo podle org.řádu firmy, jinak je neplatná
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
14. 2. 2006 13:00
Zdravim, pokud jsem odopvedny vedouci pro provozovnu, kde mam zamestnance a odjedu napr. na 1 mesic pryc, kdo je pak opravnen jednat s urady? Musim dat nejakou plnou moc svemu zamestnanci? Jde mi predevsim o to, kdyz napr. je kontrola z hygieny a ty budou chtit jednat se mnou jako s odpovednym vedoucim. Predem velice dekuji za odpoved Petr