Re: KONEC PRAC.POMĚRU A NEMOC!!!!!
vy mu bud udelate RZD (kdyz zazada) nebo mu vystavite potvrzeni o prijmech ... takze hrat mrtveho brouka bych neradila .... pokud se do 15.2. (zitrka) neozve, tak bych se s nim spojila a domluvila se, jakym způsobem chce predat potvrzeni o prijmech; pokud s nim nechcete jednat, tak to poslete doporucene na jeho adresu...
Jakého mrtvého brouka? Je to věcí zaměstnance, zda požádá nebo nepožádá o zúčtování. Když nepožádá, tak nic. Potvrzení o zdanitelných příjmech se také vydává na žádost zaměstnance, účetní není povinna se s ním spojovat ani mu něco zasílat, jestliže se on sám neozve. Zaměstnavatel dokonce není ani povinen mu to potvrzení bezplatně zasílat. Je povinen pouze na vyžádání vystavit - a třeba předat. Záleží na domluvě. Já jsem zaměstnancům, o kterých jsem předpokládala, že potvrzení budou chtít, ho vystavila a rozeslala ještě než se ozvali, ale není to povinnost.
**
:-))) to je presne.... ;-)
ja ted treba resim to, jestli v praci udelaji priteli RZD: on tam donesl potvrzeni o prijmech od byvaleho zamestnavatele... bohuzel je to italska firma a ucetni tam chodi pouze 1x tydne, takze k fyzickemu podpisu prohlaseni nedoslo.... papir odevzdal fakturantce s tim, ze chce RZD, ta rikala, ze to vyridi.... pritel je ted po operaci v nemocnici... jsem zvedava, jak to dopadne (kdyztak mu udelam priznani, to neni problem, ale stejne jsem zvedava, jestli mu RZD udelaji - samozrejme vim, ze nemusi, protoze nepodepsal Prohlaseni, ale na druhou stranu, kde se to dodrzuje uplne pünktlich - u nas se podepisuje i 2 roky pozpatku...)
no nevim, co muzu zkomplikovat, kdyz se zamestnance pred 15.2. zeptam, jestli chce RZD nebo potvrzeni o prijmu a nebudu cekat, ze se v danich vyzna a ze se prihlasi sam.... ale je to kazdeho vec, je mi jasne, ze v podniku kde je 100 zamestnancu kazdeho obihat nebudu....
V podniku, kde je 100 zaměstnanců, stačí poslat hromadný mail nebo vyvěsit informaci na nástěnce. Skutečně nemůžu předpokládat, že někdo studuje zákony ve svém volném čase. A už teď vím, že budu pomáhat zpracovávat asi pět SZM, i když to není moje povinnost a taky z toho nejsem nadšená. Jsem pro, aby mzdová účetní sama vyvinula aktivní činnost k tomu, aby zaměstnanci platili co nejmenší daně, když na to mají právo.
Děkuju za názory a rady, ale co mám tedy konkrétně dnes dělat, když na toho našeho pracovníka nemá nikdo ve firmě telefon, což nechápu, ale je to tak, mám akorát jeho adresu - mám mu určitě napsat nějaký dopis, ale jedna paní účetní mi poradila, ať mu tedy to RZD udělám z toho co si u nás vydělal, stane se něco??? Myslím tím, když mu udělám RZD a on už si to někde třeba zařídil bokem, že by mu někdo RZD udělal??
RZD bez jeho souhlasu bych mu rozhodne nedelala, riskujete, ze mu vypocitate preplatek, vratite (ani nevim, jak byste vracela) a on si to jak pisete udela jeste jednou a bude problem - bud mu na tu adresu poslete Potvrzeni o prijmech nebo to nechte plavat - opravdu ze zakona nemate povinnost se o to starat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 2. 2006 14:06
dobrý den, celý den, Prosím Vás poradí mi někdo, jak mám udělat roční zúčtování u člověka, který už u nás nepracuje? Měl pracovní poměr na dobu určitou do 31.12.2005, ale 27.12.2005 začal marodit. Teď dělám roční zúčtování daně a nevím, jestli mu mám taky udělat RZD nebo ne?? Nevíte o tom něco??? Děkuji.