Re: Hlavní a vedlejší prac.poměr
Budete-li zaměstnancem a nemáte-li jinde hlavní pracovní poměr,
budete tam na hlavní pracovní poměr se zkrácenou pracovní dobou.
Spolupracující os. není pracovní poměr. Podnikání pak bude posuzováno jako hlavní nebo vedlejší /a z toho plynoucí odvody/
podle výše příjmů dosažených v pracovním poměru . I při kratším úvazku můžete dosáhnout dvanáctinásobku minim.mzdy.
Tak pokud tomu dobře rozumím-bude to polovič.úvazek/4hod/denně a pokud nebude mzda menší než 7570-odvody budou normálně-aniž by se dorovnávalo ZP.Pokud ale bude míň-tak se musí dorovnat??A na OSSZ musím nahlásit tento poměr jako HPP-zřejmě mi dají něco jako zápočťák a pak nahlásit jako zaměstnanec toho s.r.o.??
Ano. Nahlásíte se na OSSZ, dají Vám potvrzení od kdy jste pojištěna,že OSVČ trvá a vydají Vám kopii toho zápočt.listu, který jste jim tam při registraci předkládala. Jako zaměstnance Vás nahlásí zaměstnavatel.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 2. 2006 14:47
Prosím o radu,zatím mám jedinné příjmy jako spolupracující osoba a chci uzavřít prac.poměr jako účetní v s.r.o. na poloviční úvazek.Chci se zeptat-zda spoluprac.os.je jako HPP a v s.r.o. to bude vedlejší.Myslím si-že u spol.os. to asi nelze považovat za HPP.Jde mi o to-pokud budu mít polovič.úvazek-jak to bude s odvody ZP a SP??Děkuji předem.