Re: Pracoval jsem 25.12.-ve svátek.
Není. Pokud to není Váš pracovní den podle rozvrhu pracovní doby, máte nárok na dosaženou mzdu, na příplatek za přesčas 25% z průměrného výdělku, a na příplatek za svátek 100% z průměrného výdělku. Pokud se s Vámi zaměstnavatel nedohodl na čerpání náhradního volna. Potom byste měl nárok jen na dosaženou mzdu.
Ted jsem z toho trochu jelen.Můžete mi uvézt nějaký zjednoudušený výpočet//nerozumím-ale za náhradní volno za práci ve svátek náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku...../Vladimír.A ještě další věc .Dne 28.3.2005/pondělí/ byl také svátek ,který jsem odpracoval/ a zjistil jsem , že je pro mě výhodnější být doma/mít placený svátek/ než pracovat.Tam jsem dostal ke mzdě 100%příplatek.Vladimír
Zjednodušeně:
odpracujete směnu 8 hod. ve svátek, dostanete mzdu, dále buď 100 % příplatek za tyto hodiny, nebo budete mít 8 hod. náhradní volno, které Vám zaměstnavatel zaplatí průměrem. Jednodušší je dostat 100 % příplatek a dále normálně chodit do práce. Ten druhý svátek 28. připadal na Váš obvyklý pracovní den, tzn. že ho musíte dostat zaplacený i když budete sedět doma. Pokud jste pracoval, tak jste správně dostal mzdu a 100 % příplatek. Snad jsem to popsal srozumitelně.Zdravím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
15. 2. 2006 10:43
Mám pravidelnou prac.dobu od po-pá ale byl jsem nucen vyjímečně jít do fabriky 25.12.2005 /neděle/. Na výplatní pásce mám pouze příplatek 25% ke mzdě. Je to správně? Vladimír