Re: Pracoval jsem 25.12.-ve svátek.
Není. Pokud to není Váš pracovní den podle rozvrhu pracovní doby, máte nárok na dosaženou mzdu, na příplatek za přesčas 25% z průměrného výdělku, a na příplatek za svátek 100% z průměrného výdělku. Pokud se s Vámi zaměstnavatel nedohodl na čerpání náhradního volna. Potom byste měl nárok jen na dosaženou mzdu.
Ted jsem z toho trochu jelen.Můžete mi uvézt nějaký zjednoudušený výpočet//nerozumím-ale za náhradní volno za práci ve svátek náhrada mzdy ve výši průměrného výdělku...../Vladimír.A ještě další věc .Dne 28.3.2005/pondělí/ byl také svátek ,který jsem odpracoval/ a zjistil jsem , že je pro mě výhodnější být doma/mít placený svátek/ než pracovat.Tam jsem dostal ke mzdě 100%příplatek.Vladimír
Zjednodušeně:
odpracujete směnu 8 hod. ve svátek, dostanete mzdu, dále buď 100 % příplatek za tyto hodiny, nebo budete mít 8 hod. náhradní volno, které Vám zaměstnavatel zaplatí průměrem. Jednodušší je dostat 100 % příplatek a dále normálně chodit do práce. Ten druhý svátek 28. připadal na Váš obvyklý pracovní den, tzn. že ho musíte dostat zaplacený i když budete sedět doma. Pokud jste pracoval, tak jste správně dostal mzdu a 100 % příplatek. Snad jsem to popsal srozumitelně.Zdravím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 2. 2006 10:43
Mám pravidelnou prac.dobu od po-pá ale byl jsem nucen vyjímečně jít do fabriky 25.12.2005 /neděle/. Na výplatní pásce mám pouze příplatek 25% ke mzdě. Je to správně? Vladimír