Pomoc s výpočtem a účtováním

  • (neregistrovaný)

    15. 2. 2006 11:38

    Dobrý den, můžete mi pomoci?

    1 oběd s DPH stojí 54 Kč, bez DPH 45,37 Kč. Zaměstnanci pokud opracují směnu, platí zaměstnavateli cenu oběda jen 34 Kč.

    Rozumím tomu správně, že příspěvek zaměstnavatele je 45,37 Kč - 34 Kč = 11,37 Kč?

    A co účtování?
    Fakturu došlou (na jeden oběd) bych zaúčtovala asi takto:

    DPH 8,63 Kč (343)
    příspěvek zaměstnavatele 11,37 Kč (527)
    pohledávka za zaměstnancem 34 Kč (335)
    suma faktury (321)

    Pak ale musím odvést DPH z ceny oběda, kterou zaplatil zaměstnanec, tedy z 34 Kč, což je 5,43 Kč, základ daně je tedy 28,57 Kč.
    Účtovala bych:
    DPH 5,43 Kč (343)
    základ 28,57 Kč (335)
    cena oběda 34 Kč (331)

    To mi pak ale nesedí účet 335, můžete mi poradit nebo říci vlastní názor? Děkuji, jsem nějaká zmatená.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 2. 2006 13:57

      JFM (neregistrovaný)

      Re: Pomoc s výpočtem a účtováním
      PFA za oběd: 213/321 45,37 Kč - základ daně
      343/321 8,63 Kč - DPH
      Prodej stravenky zaměstnanci: 335/213 23,57 Kč - zákl.daně
      335/343 5,43 Kč - DPH
      Proúčtování do nákladů: 527/213 21,80 Kč

    • 15. 2. 2006 21:53

      Danka (neregistrovaný)

      Prosím JFM i ostatní
      Nakupujeme obědy, ne stravenky, takže neúčtuju na 213 ale na 501?
      Díky

    • 16. 2. 2006 8:35

      JFM (neregistrovaný)

      Re: Prosím JFM i ostatní
      Příklad:
      - nákup obědů 527/211 (55 % daňový náklad
      - 343/211 (DPH na vstupu - plný nárok na odpočet)
      - 335/211 (pohledávka za zaměstnancio 45 % hodnoty oběda)
      - 335/343 (odvod DPH 19 % z 45 % hodnoty oběda)
      - 211/335 (úhrady zaměstnancem v hotovosti)
      - 331/335 (nebo úhrada zaměst. srážkou ze mzdy)
      Neúčtovala bych na 501, ale 527. Pokud by zaměstnancec nehradil 45 % hodnoty stravného, pak rozdíl bych účtovala na účet 528 - nedaňový náklad. Ale to není podstatné. Bez ohledu na to, zda zaměstnanec hradí 45 % hodnoty stravenky nebo hradí nižší část, máte nárok na plný odpočet DPH na vstupu a na výstupu se odvádí DPH pouze z částky, kterou hradí zaměstnanec.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).