Re: Služby z EU
pokud jste jim uvedli svoje DIC, meli by fakturovat bez dane a vy dan vypocitat a narokovat/odvest .... ja bych pocitala jako zaklad urcite cenu bez dane, taky bych fakturu zaplatila bez dane a druhe strane poslala dopis/mail/fax, ze jsme platci a ze potrebujeme faktury bez jejich dph..... pokud tuto fakturu neopravi, tak bych to normalne skrtla a prepsala
Je to zřejmě práce na movité věci s plněním v Německu,souhlas s Lilien.
Myslím, že faktura měla být bez jejich daně. Udělali místo naší firmy opracování materiálu pro našeho zákazníka (nestihli bychom termín). Takže bych to viděla jako službu. Pochybuji, že se dohodneme na opravě faktury, fakt je, že kdo jim tuto práci od nás zadal, jim zřejmě nedal DIČ, není nikde uvedené. Lze tedy spočítat daň ze základu a zaúčtovat německou daň do nákladů nebo je to blbost? (Na opravu faktury se zeptám).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 2. 2006 14:28
Přišla mi faktura za služby z EU (opracování výrobků). Je na ní vyčíslena daň. Při výpočtu naší daně mám vycházet ze základu (bez něm. daně)? Kam zaúčtovat německou daň, také jako vyfakturovanou položku do služeb? Ještě jsem se s tím nesetkala. Jiná firma nám účtuje bez daně.