Re: Nájemní vztah
Na jednom školení nás upozorňovali na podobný případ. Jednalo se o 2 různé s.r.o. které měly společnou kancelář. Dle jejich zkušeností nemá problém s.r.o., které mělo tím pádem nižší náklady (neplatí nájem) ale to druhé které v nákladech vykazovalo celé nájemné. Dále upozorňovali na společné náklady za telefon, spotřebu el. en. apod. Druhému s.r.o. FU neuznal některé společné náklady v plné výši a dodaňoval.
Re: Nájemní vztah
Bohužel jsem nebyl u zrodu s.r.o. a doklady k tomu se mi nedostaly do ruky, takže nevím. Jen mám obavu z toho nezplatného užívání jednoho prostoru. Myslím, že telefony přeúčtovávat není třeba, s.r.o. používá pouze mobily, ale ty energie asi ano. A nejjednodušší bude uzavřít podnájemní smlouvu, ale k tomu asi bude potřeba souhlasu pronajímatele. A ten by mohl chtít zvýšit současné nájemné. Není z toho jiná cesta ven? Děkuji za příspěvky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
15. 2. 2006 16:00
Jako FO-podn mám pronajatou provozovnu. Na stejné adrese ve stejných prostorách je uvedeno také sídlo s.r.o., kde jsem společníkem. Pronajímatel dal tehdy souhlas se sídlem, ale nájemní smlouva uzavřena není. Je nutné, aby byla? Je možné nechat tam s.r.o. zadarmo? Nebude to FÚ vadit? Pronajímatel je ok.