Re: Podrozvahová evidence
Nebo tu PC vůbec neúčtujte.
A k podrozvahové evidenci: U mě je to jeden šanon, kam "hážu" ty věci, které by se měly "evidovat v podrozvahové evidenci" (a auditor nemá námitky):-) Ale při velkém množství položek (pokud byste třeba pořizovali početný vozový park) je evidence určitě užitečná.
Re: Podrozvahová evidence
*** Já tedy v žádném případě nechci být detailista :-)) ale "cosi" v zákoně o účetnictví (ČÚS) Vám to ukládá. Co se mě týká, tak raději dávám na podrozvahové, protože při mé skleróze mám pak menší riziko, že tyhle věci nezapomenu dát do přílohy .-)) ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 2. 2006 9:24
Podnikatel vede PÚ a pořídil si nákl automobil na leasing. Dočetla jsem se, že pořizovací cena se proúčtuje v podrozvahové evidenci.
V literatuře je uvedena kontace: MD 75x/ D prázné místo.
Znamená to, že strana D bude prázdná (program mi to ale nedovolí) nebo jaký protiúčet mám zvolit ?
Díky za odpověď, protože s účtováním leasingu nemám moc zkušeností.
Michala