Re: Co dělat?
mzda za prosinec - to bylo ještě sdružení - takže bych napsala na všechny společníky,že mají ještě dluh ze sdružení...dala výpověď pro nevyplacení mzdy vč.2 měsíční náhrady (podobné jako odstupné),doručila současnému majiteli a protože ta výpověď je okamžitá,okamžitě bych zůstala doma...pokud nebudou společníci reagovat a ani majitel, tak ji pohrozte,že se obrátíte na soud a na soukromého exekutora a že ty peníze z nich všech dostanete...jinak vám nemohu nic jiného poradit než ukončit a odejít na úřad práce event.nem.dávky...ať máte aspoň z něčeho žít, že by jste měla výhled nějaké práce s tím,že dostanete mzdu...to si musíte sama rozmyslet...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
16. 2. 2006 9:51
17.10.05 jsem nastoupila do začínající firmy - do sdružení společníků. Za říjen a za listopad 2005 jsem mzdu dostala ve výplatní den. 1.1.2006 se ale sdružení rozpadlo a mě zaměstnal ten společník, který si firmu převedl na svoje jméno. Mzdu za prosinec jsem ještě nedostala celou a tu nynější - za leden 06 - dostanu kdo ví kdy. Navíc po částech, kdy každý díl činí maximálně 2.000 Kč. Musím taky přece platit náklady na domácnost. Už nevím, co dělat, abych mzdu dostala celou a v termínu. Argumenty, jako je pracovní smlouva, krajský soud, nadávky ani hádky nepomáhají. Dnes mi bylo dokonce řečeno, že šéf vydělává v podstatě jen na mě. Jsem jeho jediný zaměstnanec - musel počítat s tím, že když mě ve firmě nechá, bude muset platit mzdové náklady... Sháním si jinou práci, ale všichni víme, jak to v dnešní době chodí. Poraďte mi někdo, prosím, jak z něho ty peníze dostat "vcelku" a včas.
Díky.