Re: Ještě jeden dotaz k přechodu na pauš
Omlouvám se, ještě na jednu věc jsem si vzpomněl, jak to bude s spolupracující osobou, musím i za ni podat dodatečné přiznání, když ona žádné pohledávky ani závazky nevykazovala ? Sice se v porovnání s původním přiznáním změní procento, které jsem na ni uplatňoval, ale jednak nebude v roce 2005 uplatňovat výdaje paušálem a pokud změna v dodatečném přiznání nebude mít za následek zvýšení uplatňovaného podílu nad 50 %, logicky bych dodatečné přiznání za ní podávat nemusel. Ale jak už tu párkrát padlo, nehledejte v daňových zákonech logiku :-)). Díky za názory. N.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 2. 2006 10:02
Dobrý den, mám jeden dotaz. Z literatury i z diskusí na tomto foru si myslím že jsem pochopil, že při přechodu z DE v roce 2004 na paušál v roce 2005 musím podat dodatečné DP a dodanit pohledávky, upravit ZD o zůstatek zásob atd. Nejsou mi jasné jen dvě položky k úpravě:
a) nájemné z leasingu předpokládám neupravuji, když leasing pokračuje dál, jen ho v roce 2005 budu mít zahrnut v balíku paušálních výdajů ?
b) v závazkách jsem měl pouze čerpání povoleného debetu na BÚ, což si myslím, že není klasický závazek, ale půjčka a proto o tento závazek výši ZD za 2004 již upravovat nebudu ?
Díky za názory, N.