Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
17. 1. 2014 15:27
Dobry den.
Mam zmatek v jedne veci ohledne unovani slev na poplatnika, dite a manzelku...
Mam HPP u zamestnavatele. Mimo to jsem OSVC jako vedlejsi cinnost. Odpocet vydaju neuplatnuji pausalne, ale skutecnymi vydaji.
Nase mzdova ucetni ve firme (z HPP) mi po dotazech z me strany sdelila, ze mi pravidelne mesicne dela odpocty na mne (na poplatnika) a na jedno dite. Na manzelku pry ne. Na konci roku od ni akorat dostanu prehled z HPP a tam ty jednotlive castky uplatnenych slev na poplatnika a na dite nejsou uvedene (nebo to z toho neni znat, jsou tam jen vysledne castky).
Ted nevim, zda do sveho DP musim uvest u kolonek sleva na poplatnika 0 a na vyzivovane dite taky 0, kdyz uz to udajne zohlednovala mzdova ucetni z HPP? Slevu na manzelku (je na rodicovske) si myslim, ze bych urcite uvest mel.
Navic, kdyz jsem byl s cistym prijmem z vedlejsi cinnosti minus nejakych 2 tisice, tak pokud bych neuplatnoval ve svem DP slevu na ploplatnika a na dite, mel bych doplacet nejakych 11 tisic, coz se mi nezda ?? To by prece museli doplacet i dalsi kolegove z HPP, kteri vedlejsak nemaji??
Predem diky moc za rady a vysvetleni.