SZM po 176 a víc - odpočet na manželku

• (neregistrovaný)

16. 2. 2006 16:26

Dopředu se omlouvám všem, které tím otravuju. Vím že už se to tu probíralo, ale...
    Spočítala jsem SZM - manžel závislá činnost, manželka na RP s 2 dětmi - jednoduché jak facka.
    Pak jsem si jěště pro kontrolu na mfcr
    našla vzorový příklad SZM.
    Pan Jech záv. činnost, paní doma s dětmi a ejhle, pan Jech tam má odpočitatelnou položku 21720,- na manželku.
    Podle RČ jsou dítka větší, takže RP asi paní nebere.
    Vím, že se tu několikrát psalo o tom, že při SZM už se tato částka neuplatňuje. Fakt nevím, jestli už jsem tak vygumovaná nebo je to další z bot MF ?
    Prosím, prosím , co s tím ????

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 2. 2006 16:28

Ano.JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: SZM po 176 a víc - odpočet na manžel
      Manželka nemá-li vlastní příjmy (nepřesahující 38040) může si na ni manžel uplatnit odpočet 21720. V čem vidíte ten problém ?:)

• 16. 2. 2006 16:40

Anonymní (neregistrovaný)

Mateřská dovolená - jde o příjem manželky, neuvádí se ale v DP, ale použije se pouze pro posouzení výše příjmů manželky z důvodu uplatnění odpočitatelné položky na manželku.
      Rodičovská dovolená - nezahrnuje se do příjmu manželky a tedy, pokjud je celý rok ma RD, pak má manžel nárok na odpoč. položku 21720,00 Kč na manželku.

• 16. 2. 2006 18:45

Míša (neregistrovaný)

Moc, moc děkuji, právě jsem se přesvědčila, že zž jsem z toho totálně zblblá a tudíž odcházím do místní hospody a ožeru se, až mi slezou nehty. Vzhůru do bezvědomí. Míša

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).