Re: SZM po 176 a víc - odpočet na manžel
Mateřská dovolená - jde o příjem manželky, neuvádí se ale v DP, ale použije se pouze pro posouzení výše příjmů manželky z důvodu uplatnění odpočitatelné položky na manželku.
Rodičovská dovolená - nezahrnuje se do příjmu manželky a tedy, pokjud je celý rok ma RD, pak má manžel nárok na odpoč. položku 21720,00 Kč na manželku.
Re: SZM po 176 a víc - odpočet na manžel
Moc, moc děkuji, právě jsem se přesvědčila, že zž jsem z toho totálně zblblá a tudíž odcházím do místní hospody a ožeru se, až mi slezou nehty. Vzhůru do bezvědomí. Míša
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
16. 2. 2006 16:26
Dopředu se omlouvám všem, které tím otravuju. Vím že už se to tu probíralo, ale...
Spočítala jsem SZM - manžel závislá činnost, manželka na RP s 2 dětmi - jednoduché jak facka.
Pak jsem si jěště pro kontrolu na mfcr
našla vzorový příklad SZM.
Pan Jech záv. činnost, paní doma s dětmi a ejhle, pan Jech tam má odpočitatelnou položku 21720,- na manželku.
Podle RČ jsou dítka větší, takže RP asi paní nebere.
Vím, že se tu několikrát psalo o tom, že při SZM už se tato částka neuplatňuje. Fakt nevím, jestli už jsem tak vygumovaná nebo je to další z bot MF ?
Prosím, prosím , co s tím ????