Re: Formular:Vyučtování daně za zaměstna
Pokud pracoval na dohodu a nepodepsal prohlaseni poplatnika na odcitatelnou položku a byla mu sražena daň, pak musíte podat Vyúčtoávní o sražených daních. Teď přesně nevím,jak se to jmenuje, ale je to na srážkovou daň. Je tady v šoblonách také ke stažení.
Prosim ještě paní Jiřku...!?
Takze se to týká dohody o provedení práce? A co kdyby prohlášení podepsal? Mělo by to na něco vliv? A jak je to u dohody o pracovní činnosti? Také se to posílá na jiné číslo účtu a píše do jiného formuláře? Co je vlastně kriterium pro to, že se to nepíše do: Vy)čtování daně z příjmů fyz. osob ze závislé čin.?? Prosím je to jednoduché na vysvětlení? A dále prosím jmenuje se ten výkaz na tu dohodu o provedené práce: Vyúčtování daně vybírané srážkou podle zvláštní sazby?? Děkuji velice za pomoc! Jste pro mě velkou oporou! Jana
Re: Prosim ještě paní Jiřku...!?
Předchozí odpověď,že dohody o PP jsou daněny srážkovou daní Vám opravdu zamotala hlavu. Jestli to jde jednoduše v: není rozhodující forma , ale to ,zda bylo podepsané Prohlášení daň.poplatníka. Podepsal - daně jsou zálohové.Nepodepsal,- daně jsou do 5000 srážkové nad 5000 zálohové. Pidle toho ,jaké byly daně, zapíšete je do formuláře pro FÚ.Zjednodušeně - růžový pro zálohové, žlutý- pro srážkové.
Re: Prosim ještě paní Jiřku...!?
>>>>>Dobré odpoledne, prosím poradí mi někdo? Vyplňuji teď
>>>>>formulář na finanční úřad: Vyúčtování daně z příjmů
>>>>>fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních
>>>>>požitků
>>>>>a zarazila jsem se jestli je to dobře.
>>>>>Mam do tohoto formuláře uvádět i dohodu o provedení
>>>>>práce, kde zaměstnanec nepodepsal prohlášení a
>>>>>jelikož
>>>>>měl byl výdělek do 5tis tak mu byla ztržena daň ve
>>>>>výši
>>>>>15%? Patří tento člověk do toho růžového vyúčtování
>>>>>nebo se vykazuje v jiném formuláři pro finanční úřad?
>>>>>Prosím pomůžete mi? Děkuji!!!
>>>>dohody o provedení práce jsou srážena srážkovou daní
>>>>a
>>>>na ty je další formulář,kde se vypíšou odvedené daně
>>>>na účet 7720-,pokud jste je posílali na 713-požádejte
>>>>o
>>>>převod
>>>
>> Předchozí odpověď,že dohody o PP jsou daněny
>>srážkovou daní Vám opravdu zamotala hlavu. Jestli to
>>jde
>>jednoduše v: není rozhodující forma , ale to ,zda
>>bylo
>>podepsané Prohlášení daň.poplatníka. Podepsal - daně
>>jsou
>>zálohové.Nepodepsal,- daně jsou do 5000 srážkové nad
>>5000 zálohové. Pidle toho ,jaké byly daně, zapíšete
>>je
>>do formuláře pro FÚ.Zjednodušeně - růžový pro
>>zálohové, žlutý- pro srážkové.
>Nezamotala jsem hlavu-odpověděla jsem na
>dotaz-nepodepsané prohlášení,toliko....
Nezamotala a jste jednicka. Pravidlo - srazkova dan do 5tis. - zlute prohlaseni a jine cislo uctu na financaku, podepsane prohlaseni - ruzove prohlaseni!!! Jste poklad! Uz to mam i vyplnene, jen musim jeste sesmolit dopis, ze jsme to vse poslali na jedno cislo uctu na financak. Dekuji!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
16. 2. 2006 17:03
Dobré odpoledne, prosím poradí mi někdo? Vyplňuji teď formulář na finanční úřad: Vyúčtování daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků a zarazila jsem se jestli je to dobře.
Mam do tohoto formuláře uvádět i dohodu o provedení práce, kde zaměstnanec nepodepsal prohlášení a jelikož měl byl výdělek do 5tis tak mu byla ztržena daň ve výši 15%? Patří tento člověk do toho růžového vyúčtování nebo se vykazuje v jiném formuláři pro finanční úřad? Prosím pomůžete mi? Děkuji!!!