Prosím o radu - Prohlášení poplatníka

• (neregistrovaný)

17. 2. 2006 9:04

moc vás prosím o radu ,
    nastoupila jsem do zaměst. 01.12.2005
    výplatu jsem dostala ke konci ledna a zjistila jsem ,že mi účetní počítá plnou daň bez odpočtu na mě a ani na děti nebyla snižená.
    vysvětlila mi ,že musím podepsat prohlášení ,to jsem uděla,vzzvedla jsem si ho na Fú a s datem 31.1.2006 jsem podepsala prohlášení na rok 2006 a zárovň žádala vyrovnání za rok 2005
    při výplatě za leden opět daň v plné výši ,když jsem se ptal proč řekla mi ,že
    o zúčtování 2005 nemohu žádat na stejném formuláři jako na rok 2006
    a že k tomu prohlášení je třeba dodat spoustu dokladů aty jsem nedodala na mou oitázku jaké mi nedovedla odpověď ,že to není její povinnost
    ptala jsem se jinde ,řekli mi ,že se dokládá pouze doklad o studiu u dětí starších 15let
    já nemám nic jiného na odpočet pouze dvě děti 5/8let.
    poradíte mi jaké doklady měla na mysli ?
    jsem samoživitelka a daň 1200 zbytečně zaplacená je luxus .
    děkuji
    Iveta

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2006 10:18

Jarka (neregistrovaný)

Re: prosím o radu - Prohlášení poplatník
      Ve slušné firmě a slušná účetní Vám dá podepsat Pohlášení sama ,
      a také Vám sdělí co je třeba doložit.
      Mělo by stačit
      - ofocené rodné listy dětí
      - a první stranu rozhodnutí soudu, který Vám děti svěřuje do péče.
      jinak se nedejte

• 17. 2. 2006 10:57

iveta (neregistrovaný)

jsem svobodná matka takže stačí ofocené rodné listy ,
      děkuji

• 17. 2. 2006 12:25

Dáša (neregistrovaný)

Požádala jste o roční zúčtování daně? Tím se vám přeplacená daň vrátí.

• 17. 2. 2006 14:35

Iveta (neregistrovaný)

požádala ,ale oni řekli ,že jsem žádala na špatném formuáři ,který paltí až v roce 2006
      na jednom jsem požádala o uplatnění na 2006 a za 2005 jsem žádal zúčtování a to se údajně nesmí

• 17. 2. 2006 15:15

Dáša (neregistrovaný)

To je nějaká divná účetní, normálně to dělám tak, že se zaměstnanců zeptám, jestli chtějí udělat RZ nebo si budou podávat přiznání sami a v tom případě jim automaticky vystavím potvrzení o příjmech. Formuláře samozřejmě obstarávám já, ještě jim říkám, kam co mají napsat (obyčejní dělníci se v tom většinou nezorientují). Zkusila bych za ní ještě jednou zajít, říct, že žádám o roční zúčtování, ať vám dá ten správný formulář, který vyplníte. Pokud bude dělat obstrukce, stěžujte si jejímu nadřízenému. No a když to nepůjde jinak, bude dělat problémy, že už je po 15. 2. (do tohoto data musí zaměstnanec požádat o RZ), vyžádejte si potvrzení o příjmech a pro letošek si podejte daňové přiznání sama a příští rok si to pohlídejte. Nedejte se, ona je povinna Vám RZ udělat (možná se jí nechce a snaží se vás odradit).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).