Re: Přerušení živnosti - MZD???? Prosíím
ano, jen pomer za 3 mesice - 107300/12*3 = 26824.9, po zaokrouhledni 26.800,-
Predpokladam, ze podnikate nejmene 3. rokem.
Bohužel. Už asi 10 rokem. Ale ty podmínky pro podnikatele jsou čím dál horší, vydělat na minimální SP, ZP, daně a nájem dá pěkně pokouřit. A kde je výdělek?! Navíc mi vypovědělo zdravíčko. Tak jsem na ÚP. Uvidíme, co bude dál. Děkuji za odpověď.
Tak dámy, málem mě klepla Pepka. Ještě, že už tu byla i odpověď paní Ilonky. Tak jsem se zase uklidnila. Daň z 12-ti měsíčního MZD jsem platila už vloni a byl to můj poslední husarský kousek v podnikání. Paní Ilonko, já bych i tu kreb darovat šla, ale mám mimojiné vysoký cholesterol, takže o moji krev by asi přílilš nestáli. Ale vaše kámoška ať dává o 106. Státu ani o korunu navíc :-)
Ja vim, je to hruza - delam dane kamaradce.... letos ji zachranilo to, ze podnika az od zari (pomer MZD) a predtim pracovala, takze se snad nad MZD dostane, ale pristi rok uz to bude o hodne horsi.... poradila jsem ji, at jde darovat krev, ze bude mi nizsi dane ;-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 2. 2006 9:31
Dobrý den,
Přerušila jsem živnost k 1.4.2005. Vztahuje se na mě minimální základ daně?? Jestli ano, tak za jak dlouho. Díky Zdena