Pracovní neschopnost

• (neregistrovaný)

17. 2. 2006 9:35

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Pracuji v krátkém a dlouhém týdnu. tento pátek - neděli jsem měl mít volno a v pondělí dovolenou, ale přes noc mě zklátila chřipka, takže mám od dnešního dne PN na kontrolu jdu 28.2. - což končí zároveň i můj pracovní poměr u současného zaměstnavatele.

1. Kdy musím nahlásit zaměstnavateli, že mám PN - docela by se mi hodilo mu PN poslat až v úterý poštou
    2. Je zaměstnavatel povinen mi ten jeden den dovolené, který mi tím pádem zbyde proplatit?

Velice děkuj Karel Langg

Musím přiznat, že vaši práci velice obdivuji. Pro mě jsou chytré účetní - osoby, který si hrozně vážím.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2006 10:15

Hanaj (neregistrovaný)

Re: Pracovní neschopnost
      Když si tak vážíte účetních, tak neschopenku pošlete neprodleně, aby měla Vaše účetní včasné informace. Pokud Vám NP 28. skončí a Vy skončíte prac. poměr, pak Vám bude proplacen i zbytek dovolené.

• 17. 2. 2006 10:20

Karel (neregistrovaný)

Myslíte, že toli záleží na tom jestli Začátek PN dorazí v pondělí nebo ve středu? Abych pravdu řekl, je mi i docela špatně a znovu se oblékat a vyrážet na poštu se mi už ani nechce. Manželka je na dovolené a jsem doma sám, takže nemám ani nikoho koho bych na poštu vyslal místo sebe.

• 17. 2. 2006 10:30

Jiřka (neregistrovaný)

Neschopenka slouží jako doklad k omluvení nepřítomnosti a má být bez zbytečných průtahů předložena zaměstnavateli. Myslím, že každý pochopí, že s horečkou nepoletíte na poštu. Ale zaměstnavatel byl měl vědět, že jste práce neschopen, aby s tím při rozvrhování směn počítal. Zavolejte vašemu vedoucímu a třeba ještě i pro jistotu na sekretariát, nebo na osobní oddělení (nebo zkrátka nějakým odpovědným osobám, nevím jak to chodí ve Vaší firmě) a řekněte jim o své pracovní neschopnosti a že neschopenku odešlete v úterý, protože teď je Vám zle.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).