Dobrý den, mám takový laický dotaz, když děláte měsíční úzavěrku, zjístite z účtu 343, že máte závazek nebo pohledávku k FU. Abyste mě správně pochopili, uděláte měsíční závěrku, kde budete mít zaúčtované již všechny faktury a doklady za leden. A účet 343 bude mít zůstatek -10 000,-- (tzn. že máte závazek), pak budete dělat k 25.2 daňové přiznání za leden a vyjde Vám, že závazek je ve výši 10 000,--. Tzn. že máte všechny doklady zahrnuté. Dotaz spočívá k datu, se kterým Váš software pracuje. Datum dokladu = datum uskutečnění zdanitelného plnění.
Re: Účet 343
*** Chápu, pokud zadáte do SW datum účetního případu jiný než DUZP, tak se Vám to rozejde. Já např. zadávám datum úč. případu = DUZP, má to tak ve směrnici.
17. 2. 2006 9:37
Dobrý den,
mám takový laický dotaz, když děláte měsíční úzavěrku, zjístite z účtu 343, že máte závazek nebo pohledávku k FU.
Abyste mě správně pochopili, uděláte měsíční závěrku, kde budete mít zaúčtované již všechny faktury a doklady za leden.
A účet 343 bude mít zůstatek -10 000,-- (tzn. že máte závazek), pak budete dělat k 25.2 daňové přiznání za leden a vyjde Vám, že závazek je ve výši 10 000,--. Tzn. že máte všechny doklady zahrnuté.
Dotaz spočívá k datu, se kterým Váš software pracuje.
Datum dokladu = datum uskutečnění zdanitelného plnění.
Asi jsem se moc dobře nevyjádřila, že??