Re: Při platu 3592Kč-musím platit pojišt
uzavřete-li pracovní poměr trvalý tak vás vyřadí z evidence, můžete si přivydělávat pouze na dohodu o pr.činnosti - z té se platí sociální,zdravotní a daň nebo dohodu o provedení práce - tam je limit 100 hodin za rok a v obou případech maximum 1/2 min.mzdy...
u dohody o pr.činnosti,kde se platí zdr.poj. - max.20 hodin týdně a maximum těch 3592 - zdr.poj.se nedoplácí do min.vym.základu,protože pokud budete současně v evidenci úřadu práce,tak je plátcem za vás stát - zdr.se platí pouze ze skut.výdělku - tedy vy 4,5% z 3592 a zaměstnavatel 9% z 3592...
Re: Při platu 3592Kč-musím platit pojišt
>> Zajímalo by mě,pokud uzavřu smlouvu na trvalý
>>pracovní poměr,ale moje pracovní doba nepřesáhne 19,75
>>hodin
>>týdně a můj výdělek bude nižší než polovina minimální
>>mzdy (3592,- Kč),kolik za mě můj zaměstnavatel
>>zaplatí
>>na zdravotním a sociálním pojištění a mohu být i
>>nadále vedena na ÚP?Děkuji
>
Ano, můžete být při tomto kratším úvazku a příjmu dále vedena na ÚP. Zaměstnavatel Vám srazí ze mzdy 4,5 % na ZP a 8 % na SP.
>uzavřete-li pracovní poměr trvalý tak vás vyřadí z
>evidence, můžete si přivydělávat pouze na dohodu o
>pr.činnosti - z té se platí sociální,zdravotní a daň nebo
>dohodu o provedení práce - tam je limit 100 hodin za rok
>a v obou případech maximum 1/2 min.mzdy...
>u dohody o pr.činnosti,kde se platí zdr.poj. - max.20
>hodin týdně a maximum těch 3592 - zdr.poj.se nedoplácí
>do min.vym.základu,protože pokud budete současně v
>evidenci úřadu práce,tak je plátcem za vás stát - zdr.se
>platí pouze ze skut.výdělku - tedy vy 4,5% z 3592 a
>zaměstnavatel 9% z 3592...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 2. 2006 10:34
Zajímalo by mě,pokud uzavřu smlouvu na trvalý pracovní poměr,ale moje pracovní doba nepřesáhne 19,75 hodin týdně a můj výdělek bude nižší než polovina minimální mzdy (3592,- Kč),kolik za mě můj zaměstnavatel zaplatí na zdravotním a sociálním pojištění a mohu být i nadále vedena na ÚP?Děkuji