Re: Hluchota a žádost o ČID
Nevím, jak rozsáhlé postižení je nutné k tomu, aby Vám přiznali ČID, ale vím, že všichni neslyšící, které znám, ČID mají. A také se sluchadlem slyší. Jsou u nás i zaměstnáni a ani se jim nesledoval výdělek jako ostatním, protože toto postižení ztěžuje hledání zaměstnání, takže ČID náleží, ale je nezvratné, takže sledovat, zda se jim náhodou sluch nezlepšil, bylo zbytečné. A od letoška se ani ten výdělek nesleduje. U Vás bude záležet na tom, jakého druhu nedoslýchavost je, zda se dá zlepšit nebo ne a v jakém stavu je v současnosti. Určitě to proberte se svým lékařem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
17. 2. 2006 10:39
Prosím, na základě čeho si mohu požádata o případný ČID důchod z důvodu toho,že bez sluchadla, které musím celodenně nosit prakticky vůbec neslyším? Existují nějaká %, na která je můj sluch snížen? Před 4 roky jsem byla na operaci,která se však vůbec nepodařila,ba naopak dochází stále ke zhoršování sluchu.Nevím,jestli vůbec bych na ČID nárok měla.Jaká jsou u toho kritéria?Jinak jsem zaměstnána v kanceláři na hlavní PP,ale jak již píši,bez sluchadla neslyším skoro vůbec.
Děkuji.