Začátečník

• (neregistrovaný)

17. 2. 2006 11:37

Dobrý den,
    chtěl jsem se zeptat na smysl přiznávání daňové ztráty. Podnikám od prosince a zatím nemám vyšší příjem než 15 000 a proto nepodávám daňové přiznání. Avšak mám minimální daňovou ztrátu, proto se chci zeptat jaký je smysl kvůli tomu dělat přiznání?? Nestačí jen, když si něco nedám do nákladů? Má pro mě nebo pro stát nějaký důvod tuto ztrátu přiznat??? Děkuji moc

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2006 12:11

Anonymní (neregistrovaný)

Re: Začátečník
      když podnikáte a je jedno že od prosince tak jak budete řešit dále hlášení na ossz, zdr.pojišťovnu pro kterou dostanete z fú potvrzení,že jste podal...myslela jsem,že je to povinnost...

• 17. 2. 2006 12:26

alice (neregistrovaný)

Daňové přiznání podle § 38g je povinen podat i ten poplatkník, který vykazuje ztrátu.
      Takže je na Vás jestli výdaj uplatníte nebo ne. Ale daňovou ztrátu si uplatníte v dalším roce.

• 17. 2. 2006 21:00

ELEN (neregistrovaný)

Pokud nechcete ztrátu použit v budoucnu, třeba proto, že je malá, a váš příjem je nižší než 15.000.- Kč, můžete podata na FÚ jen čestné prohlášení. FÚ vám zároveň potvrdí Přehled pro ZP (pro SP se již nepotvrzuje). Nesmíte však vykazovat ztrátu.Viz § 38g. odst.1

• 17. 2. 2006 12:33

alice (neregistrovaný)

Abych to ještě upřesnila vy jste povinen podat daňové přiznání, pokud se u Vás nejedná o příjmy od daně osvobozené nebo o příjmy z nichž je daň vybíraná srážkou.Přečtěte si prostě ten § 38 g zákona daně z příjmů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).