Re: Dílčí základ daně
Omlouvám se, špatně jsem přečetla zadání.
Dílčí základ daně z příjmů u mezd je: základní mzda + příplatky a odměny + náhrady mezd = hrubý příjem - sociální a zdravotní pojištění = dílčí základ daně z příjmů
Ještě za loňský rok se od tohoto dílčího základu daně odečetly nezdanitelné částky a vyšel základ daně.
Letos je už sleva na dani, tak pravděpodobně dílčí základ daně je to samé co základ daně.
Děkuji mockrát. Moc mi to pomohlo a ještě mám jednu otázečku. Nezdanitelné částky jsou například odpočet na poplatníka a na dítě????A kolik to prosím bylo minulý rok????Ještě jednou moc děkuji
Nezdanitelné částky jsou odpočet na poplatníka, na vyživovaného manžela, na invaliditu, studium, dále úroky z stavebních úvěrů, penzijní a životní pojištění, výzkum a věda atd. Podrobnosti doporučuji Pokyn k vyplnění DP, viz. sekce Šablony. Na dítě je sleva na dani, již ne nezdanitelná částka.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 2. 2006 12:35
Dobrý den, prosím Vás může mi někdo stručně vysvětlit co znamená u mezd dílčí základ daně z příjmů a základ daně z příjmů? Děkuji mockrát