Re: Co je to rezident???
A když tu pobyl a pracoval 3 měsíce, tak ty příjmy musí zahrnout ve svém trvalém bydlišti(SR) a tam dát přiznání?? A musí dostat zvláštní potvrzení, než jaké se obvykle vydává? Slyšela jsem, že prý mu potvrzení vydá FÚ, prý podle přílohy č. 2 k vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti(kterou jsme opoměli vyplnit a poslat)? Prosím, odpovězte někdo, kdo to znáte! Děkuji.
DP podá na Slovensku a zahrne tam i příjmy z ČR. Postupuje podle smlouvy o zamezení dvojího zdanění. Nevím, jestli je potřeba potvrzení z FÚ nebo stačí od zaměstnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je uvedena výše sražené daně.
Tuto sraženou daň si uvede ve svém daňovém přiznání.
Nevím, jaké DP je na Slovensku, ale u nás by to byla příloha č.4.
>>>>>Prosím Vás, ještě nikdy jsem se nesetkala s pojmem
>>>>>rezident, až ted u jednoho daňového přiznání. Co je
>>>>>to
>>>>>za
>>>>>účetní pojem prosím? Je to poplatník daně??Moc děkuji
>>>>>za radu
>>>>
>>>>Daňový rezident - osoba, která má na území ČR
>>>>bydliště, nebo osoba, která se na území ČR obvykle
>>>>zdržuje
>>>>/t.j. alespoň 183 dnů ve zdaňovacím období/.
>>>>U těchto osob podléhají zdanění veškeré jejich příjmy
>>>>plynoucí ze zdrojů v celém světě.
>>>
>>>Děkuji mockrát!!!!!!!!
>>A když tu pobyl a pracoval 3 měsíce, tak ty příjmy
>>musí zahrnout ve svém trvalém bydlišti(SR) a tam dát
>>přiznání?? A musí dostat zvláštní potvrzení, než jaké
>>se
>>obvykle vydává? Slyšela jsem, že prý mu potvrzení
>>vydá
>>FÚ, prý podle přílohy č. 2 k vyúčtování daně z příjmu
>>ze závislé činnosti(kterou jsme opoměli vyplnit a
>>poslat)? Prosím, odpovězte někdo, kdo to znáte!
>>Děkuji.
>
>DP podá na Slovensku a zahrne tam i příjmy z ČR.
>Postupuje podle smlouvy o zamezení dvojího zdanění. Nevím,
>jestli je potřeba potvrzení z FÚ nebo stačí od
>zaměstnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je
>uvedena výše sražené daně.
>Tuto sraženou daň si uvede ve svém daňovém přiznání.
>Nevím, jaké DP je na Slovensku, ale u nás by to byla
>příloha č.4. Beru zpět tu přílohu č. 4. Ta se týká §8 a 10.
Milé A, děkuji za odpověď :). Tou přílohou je myšlena příloha k Vyúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti, kterou zaměstnavatel musí dát do 30ti dnů po posledním vyúčtování mzdy za předcházející zdaňovací období. Je v ní napsáno, že se uvedou všichni dle §2 odst.3 zákona o daních z příjmu. To znamená, že třeba tento člověk, co tu pracoval jen několik měsíců a zbytek roku v SR. Ale co ti, kteří sice mají trvalý pobyt v SR, ale převážnou část roku(nebo i celý) pracovali v ČR. Uvádějí se do té přílohy? Já myslím, že nikoliv, ale jistotu nemám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
17. 2. 2006 13:22
Prosím Vás, ještě nikdy jsem se nesetkala s pojmem rezident, až ted u jednoho daňového přiznání. Co je to za účetní pojem prosím? Je to poplatník daně??Moc děkuji za radu