Re: zaúčtování programu
děkuji, ještě takový dotaz una faktuře je také manipulační poplatek mám ho tam taky zahrnout nebo ho dát na 518?, přešli jsme v tomto roce na podvojné účetnictví a zatím se v tom dobře neorientuju školení mám teprve před sebou a nerada bych udělala mezitím moc chyb
O majetku se účtuje v jeho pořizovací ceně + náklady s tím souvosející. Pokud to máte na faktuře, tak bych to účtovala celé.
Tuším, že od roku 2002 je účet 018 zrušený a od roku 2003 jsou povinné účtové třídy a skupiny (3.znak v účtu už není striktně daný), takže si účet 018 můžete zase zřídit :-)
A ještě bych chtěla podotknout, že pokud se rozhodnete (máte ve směrnici) účtovat drobný majetek na nulkové účty, měli byste ho odepisovat min.2 roky a to z toho důvodu, že na nulkách je dlouhodobý majetek, tj. majetek, který "vydrží" déle než jeden rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
17. 2. 2006 16:26
ahoj, potřebovala bych poradit na jaký účet v PÚ mám zaúčtovat koupi účetního programu a jestli ho mám zařadit do majetku