Re: zaúčtování programu
děkuji, ještě takový dotaz una faktuře je také manipulační poplatek mám ho tam taky zahrnout nebo ho dát na 518?, přešli jsme v tomto roce na podvojné účetnictví a zatím se v tom dobře neorientuju školení mám teprve před sebou a nerada bych udělala mezitím moc chyb
O majetku se účtuje v jeho pořizovací ceně + náklady s tím souvosející. Pokud to máte na faktuře, tak bych to účtovala celé.
Tuším, že od roku 2002 je účet 018 zrušený a od roku 2003 jsou povinné účtové třídy a skupiny (3.znak v účtu už není striktně daný), takže si účet 018 můžete zase zřídit :-)
A ještě bych chtěla podotknout, že pokud se rozhodnete (máte ve směrnici) účtovat drobný majetek na nulkové účty, měli byste ho odepisovat min.2 roky a to z toho důvodu, že na nulkách je dlouhodobý majetek, tj. majetek, který "vydrží" déle než jeden rok.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 2. 2006 16:26
ahoj, potřebovala bych poradit na jaký účet v PÚ mám zaúčtovat koupi účetního programu a jestli ho mám zařadit do majetku