Re: Je to přemrštěná cena?
Myslím, že je to naprosto běžné. V loňském roce nám zpracovávala daňové přiznání účetní a počítala si také 1000 Kč. Vedeme daňovou evidenci, pouze příjmy a paušální výdaje (vše placené a přijímané na účet, žádné složenky). Zdálo se nám to hodně, ale když už si to letos děláme sami, vidím, kolik je papírování, počítání a vyplňování.
Dnes jsem zrovna jednoho takového zpracovala.
Když mi ten salát předával, tak říkal udělejte to tak, abych nic neplatil. Nejprve jsem roztřídila, dala do počítače vystavené faktury a pak spočetla všechny
výdaje, abych posoudila, co bude výhodnější. Mírně
výhodnější byly výdaje %, k tomu PŘEHLEDY na sociálku a VZP a k tomu byl ještě 3 měsíce zaměstnaný a ještě má ČID . Naúčtovala jsem si také 1000 Kč. Strávila jsem na tom spoustu času, 3x jsem mu telefonovala ohledně a soc. a zdr.poj. Nemám výčitky.
Já si taky beru 1000 ať už jim vyjdou výdaje paušálem nebo prokázané. Přijde mi to přiměřená cena na naše malé město. Myslím, že ale ve větších městech si berou víc. Jeden klient za to dal před 3 lety 5000.
Ahoj,
já si naopak myslím, že cena 1000 Kč je naprosto směšná. Přiznám se, že já si počítám 3500.--Kč za zpracování celého roku. Ať paušálem či normálními výdaji. Pak jsou i jiní klienti, jako např. trafiky, obchody s potravinami, pohostinství a tam si počítám měsíční poplatek. Celkem ročně asi 10 000. Sami přece víte, kolik času u toho strávíte a to nemluvím o ceně účetních programů, papíru, šanonů atd. Samozřejmě také záleží na tom, v jaké formě přiznání odevzdáváte. Zda pouze přiznání nebo šanon se zpracovanými doklady. Takže se držte a hlavně se nepodceňujte.
Zdravím všechny
Zkuste si přepočítat účtovaný poplatek na hodinovou sazbu podle hodin, které s tím strávíte.Pokud Vám vyjde méně než 300.-Kč na hodinu, hraničí Vaše nutně vysoce odborná činnost s charitou. Vzhledem k tomu, co vše je nutno nastudovat, zjistit, ověřit a obvolat, případně ještě někde konzultovat,je podle mne přiměřená cena cca 500.-Kč na hodinu práce, včetně režie s tím spojené. Já to taky tak účtuji- i když ne v účto a daních, ale v podnikatelsko-právním poradenství. Slevu dávám jen dlouhodobým klientům.Např. založení s.r.o. včetně notář. zápisu a zápisu do OR některé spec.firmy účtují až 25.000.-č, já to udělám za 10.000.-Kč a klient je spokojen.
To jste napsal moc hezky, pájo. Já zrovna řeším dilema, jestli po 20000,-, které si za paušál účtovala daňová poradkyně v roce 2004, jak jsem o tom psala níže, nebudu s tou tisícovkou u téhož klienta v podezření a) z poskytování méně kvalitních služeb, nebo b) přílišné dobroty hraničící s hloupostí. Ale víc nechci za paušál účtovat, fakt je, že to máte za hodinu hotové, plus ještě většinou hodina kecání s klientem :-) J.F.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
17. 2. 2006 18:19
Za zpracování daň.přiznání při paušálu si počítám 1000 Kč. Někomu se to zdá hodně a já jsem na rozpacích, jestli opravdu to není moc. Ale než se dostanu k tomu paušálu, tak mi dají doklady, abych přepočítala, co je výhodnější. A ani potom těch několik dokladů k paušálu nemají většinou v pořádku, to je dohadování, než dostanu všechny poztrácené složenky za pojištění, potvrzení z pojišťoven, od zaměstnavatelů a podobně. Zajímaly by mě názory účetních i z druhé strany jejich "obětí" :-)