Prosím prosím prosím

• (neregistrovaný)

18. 2. 2006 16:05

OSVČ jsem na vedlejší činnost a to teprve od května 2005, za rok 2005 jsem ve ztrátě, přesto když vyplňuji přehled pro OSSZ, tak mi z něho stále vyskakuje, že mám platit nějaký doplatek a potom i měsíční zálohy, co dělám špatně? Přece když podnikám pouze na vedlejšák a nemám zatím zisk, tak zálohy neplatím a už vůbec po mě nemůžou chtít nějaký doplatek, ne?... moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 2. 2006 18:30

Jana H (neregistrovaný)

Re: prosím prosím prosím
      Pokud jste ve ztrátě, v přehledu pro OSSZ vyplníte v kolonce
      27 - 30 nulu . Tím pádem neplatíte žádné pojistné. Zálohy ale musíte platit a to minimální pro vedlejší činnost a to 558,- Kč.
      V dalším přehledu za rok 2006 vám to podle skutečných příjmů vrátí a nebo doplatíte.

• 18. 2. 2006 18:36

aa (neregistrovaný)

uff, tak to jsem si oddychla, na řádku 28 mi totiž automaticky vyskakoval nějaký minimální základ, tak jsem to přepsala na nulu. děkuji.
      a to minimální nemocenský 83,- platit nemusím?
      Ještě bych se tedy při té příležitosti ráda zeptala na manžela, ten podniká na hlavní prac. poměr, musí platit zálohy to je jasný, ale musí platit těch 1394 nebo i také na to nem.poj. 208? Příjmy má též ve ztrátě. Moc děkuji.

• 18. 2. 2006 18:41

Jana H (neregistrovaný)

Pokud jste se k placení nemocenské nepřihlásili, tak to platit nemusíte. To je nepovinné. Stejně je to na nic, v případě nemoci dostanete minimum a aby se nemusela platit záloha za ten měsíc nemocenské, muselo by to být od 1 do 31.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).