Pivo

  • (neregistrovaný)

    18. 2. 2006 18:11

    Mám od nového roku restauraci (zatím ještě nejsou plátci DPH :-) a řeším následující problém. Obsluha do denního rozpisu tržeb napíše počáteční stav piva mínus litr nebo 0,5 l, které odepisují kvůli čištění trubek. Toto pivo se neprodalo. Jak tento litr zaúčtuji v PÚ - účetnictví?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2006 21:31

      Kamila (neregistrovaný)

      Re: Pivo
      Zaúčtovala bych ho do běžných nákladů, tzn.504? Účtem si teď nejsem jistá. Jsou to přirozené úbytky v normě a ty bych vždy účtovala na stejný účet jako prodané zboží. Případně si tam můžete dát nějaku analytiku, abyste mohla ztráty dle účta snadno prokázat, např.504.100 - prodej piva, 504.200 - přírozené úbytky piva v normě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).