PPM při HPP + VPP

• (neregistrovaný)

18. 2. 2006 22:41

DObrý den, na jedné diskuzi jsem teď narazila na příspěvek, který mě zneklidnil a zajímalo by mě, jestli o tom někdo něco víte, jestli je to opravdu pravda. Protože se to dotýká i mne. Děkuji.

"Chtěla bych Vás upozornit na ještě jednu "vychytávku"

Donedávna platilo, že.
    1, pokud jste si přivydělávaly při rodičáku na vedlejším PP a splnily jste zákonné podmínky 270 dní účastny sociálního a zdravotního pojištění

2, nastoupily na další mateřskou do 3 let věku prvního dítěte

počítala se vám následující mateřská jak z hlavního PP( původního) tak i z vedlejšího PP( nynějšího) za předpokladi , že HPP jste neukončily.

NYNÍ JE ZMĚNA:

- počítá se jen z jednoho PP a pokud VPP nezrušíte před nástupem na mateřskou- bude to právě z něj.Což mnohé může poškodit, protože většinou je příjem z VPP výrazně nižší než z původního HPP. Upozorňovala mě na to paní ze sociálky, ža dostali tento pokyn. (Nevím jestli vyšla nějaká novela či co ), tvrdili mi, že přišel tento pokyn, poněvadž výklad zákona nebyl jednoznačný ."

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2006 21:22

Kamila (neregistrovaný)

Re: PPM při HPP + VPP
      Případá mi to dost pomatené. Pokud máte 10 zaměstnání, nárok na nemocenskou, takže předpokládám, že stejně tak i na mateřskou, budete mít ze všech příjmů u každého z těchto zaměstnavatelů. To, co tedy uvádíte podle mě není možné, ledaže tím VPP myslíte VPP u téhož zaměstnavatele, u kterého jste měla i HPP. Pak bych věřila výkladu paní ze sociálky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).